keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Rauhallisia puomeja ja temponmuutosten alkua

Keskiviikkona kysyttiin liikuttamaan Harmoniaa tälle illalle 4 tunnin varoajalla. Seiskaksi en ehtinyt tunnille ja kasikin teki tiukkaa. Pahoittelin että meni niin myöhään. Vastaus oli että tulisinko liikuttamaan Harmoniaa perjantaista tiistaihin :D

Vein tamman hommiin kesken heinien ja oli erityisen häijynä.

Keli oli niukasti plussalla ja saatiin nauttia koko kentän rauhasta. Mentiin tosi pitkään käyntiä. Tamma tuntui oikeallekin jäykältä. Yritin pitää suorempana. Ravissa ei juossut alta muttei rentoutunut yhtä hyvin kuin kahdella edellisellä kerralla.

Puomien ylitys alotettiin käynnistä. Halusin ratsun pysyvän tyynenä. Ravissa yritti kiihtyä puomeille ja treenattiin rauhallisesta ravista, tasaisella tahdilla yli. Pari kertaa ylitettiin puomit avossakin. Lopulta päästiin onnistuneesti kumpaankin suuntaan.

Pihalla rupesi jo hämärtämään. Paikallaan seistessä yritin kääntää pelkkää ratsun päätä mutta kroppakin lähti aina liikkeelle. Lähes tunteroinen oli mennyt enkä ollut ehtinyt laukata.

Ravissa tehtiin kokoamisia (yritettiin siis) ja eteenratsastusta. Oma keskittyminen hajoili. Harjotusravista ei tullut hyvää. Temponmuutoksia tehtiin isolla ympyrällä. Ei tullut kovin hyviä niistäkään.

Laukkaa mentiin hetki ympyrällä kumpaankin suuntaan ja sitten lyhkäset loppuravit. Tamma yritti jo aiemmin kavaltaa ohjia pitkiksi.

Välillä kävi valot pois mutta puolikuulla näki yllättävän hyvin.

Kun poistuttiin kentältä niin Harmonia säikähti ja spurttasi kunnolla, onneksi ei juossut päälle vaikka olisi hyvin voinut. Loppuharjaukset tein niin reippaasti ettei hepo enää äkäillyt. Oli irti heinillä ja ovikin auki. Riittävästi muuta keskityttävää.

Ongelmia:
ei tasaisimmillaan tänään
temponmuutokset ei kovin sulavia
alkuun kiihdytti ravipuomeille
poikkeuksellisen äkäinen laittaa kuntoon

Parannusta:
päästiin puomit myös rauhassa
ravista muutama ihan kelpo pysähdys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora