sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Jälkimmäinen startti jännittäen

Sunnuntain kisailut Uotilassa jatkuivat Flikalla KN:n jälkeen vielä B-merkillä. Ratojen välissä oli niin paljon aikaa että tamma meni talliin huilimaan. Ajattelin että lyhyt verkka riittää ennen jälkimmäistä rataa.

Hekumoin jopa ajatuksella jättää gramaanit pois kun Flika oli ekan radan niin rauhallinen. Siihen olisi kuulemma pitänyt olla open lupa. Plaah ajattelin minä ja annoin apuohjien olla.

Nyt Flika keräsi kierroksia jo verkassa eikä ollut enää ollenkaan tyyni. B-merkin ohjelma meni jännittyneeksi läpijuoksuksi. Ehkä itseltäni katosi alitajuinen rentous ja ajatus että meillä on kaikki maailman aika.

Toisen tuomarin mielestä ratamme oli 53,913 prosentin suoritus, toiselta herui 58,478 %, tulokseksi siis 56,196 %. Nyt esitettiin ravin temponlisäyksessä vähän laukkaakin, siitä kummatkin rankaisivat asiallisesti nelosella. Muuten toisen paperin numerot olivat lähinnä vitosta ja viisipuolta. Parhaat kutosia (pääty-ympyrä, jossa I:ssä vasen laukka, oikeat tiet). Toisessa paperissa numerot olivat puolisen pistettä ylöspäin, viispuolosia ja kuutosia. Parhaat 6,5 (temponlisäys laukassa, lopputervehdys, ratsastajan apujen käyttö).

Tuomareiden kommenteissa ehdotettiin lyhyempiä jalustimia, rennompia jalkoja ja pehmeämpää kättä. "Jännittyneisyys pilaa kokonaisvaikutelman." Eipä tuosta oikein voi olla eri mieltä. Sitten kun vielä keksisin että miten sen rentouden saa taikaiskusta takaisin.

Eikä enää radan jälkeen harmittanut että pidin gramaanit. Ties kuinka oltaisiin sinkoiltu ilman. Kolmesta B-merkin kisaajasta oltiin porukan hännillä.

Flika jatkoi näiden jälkeen vielä helpon C:n.

Ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora