maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kelpo koulutunti mutapaakulla


Maanantaina oli taas Harmoniapäivä. Hepo oli jo sisällä, laitoin pihalla kuntoon. Vähän taas yritti äkäillä niinpä hoidin raippa kädessä. Tamma oli aikamoinen mutamöykky. Vaikka olin suht hyvissä ajoin tallilla niin aika ei riittänyt kovin hyvään raakkaukseen. Poikkeuksellisesti olin jopa valmiina niin hyvissä ajoin että ehdittiin seistä hetki odottamassa pääsyä kentälle.

Kipusin itse penkiltä kyytiin. Yleensä on puntattu. Tänään päätin ratsastaa samaan tapaan kuin perjantaina ja hallita ratsun askeleet. Ohjelmassa meillä oli istuntaan keskittymistä. Lavat taakse, keskivartalon tuki ja kyynärpäät lähelle kylkiä oli päivän kolme muistettavaa asiaa. Käynnissä meni ihan ok. Nostettiin jalustimet ylös. Mutta alkuravit ilman jalustimia ei menneet kovin hohdokkaasti. Vaikka yritin kuinka olla rentona niin pompin menemään. Hepo ei onneksi viipottanut pahinta kiitoaan. Mutta takaisin lasketut jalustimet helpottivat. Istuin taas jotenkin vinossa. Vasen jalka nousi tänään pahemmin.

Tänäänkin otettiin laukat aika alkutunnista. Nosto lyhyen sivun alusta, pääty-ympyrä ja lyhyen sivun lopussa raville. Vähän etupainoisia raville tuloja. Yksi nosto tuli kunnon sinkouksella, sillä hepo ei reagoinut tai ymmärtänyt ekaa pyyntöäni ja sitten vähän tarpeettoman napakasti törkkäsin ponikannuksellani kylkeen.

Ravissa tehtiin väistöjä, ne meni aika kivasti. Lopulta rupesi väistämään jo aika itsestään. Jossain vaiheessa nostettiin jalustimet uudestaan ylös.

Tänään meno muuttui hyväksi jo noin puolessa välin tuntia. Lopputunnista hepo oli jo tasainen ja pyöreä. Eikä kuulemma valunut liian matalaksi vaikka sitä pelkäsin. Pohkeilla yritin pitää keulan tarpeeksi kevyenä. Tein temponmuutoksia ja etujalat rupesivat nousemaan mukavasti. Harmi etten viitsinyt huudella ketään videoimaan. Kamerakin oli hollilla.

Loppukäynnit päästiin taas kävelemään maastoon kun hinguin. Harmonian kanssa vedettiin letkaa. Vaikka hepo oli tavanomaista säpsympi niin silti kaikki meni hyvin. Muutamia värähtelyjä tamma esitti.

Ratsun purkaminenkin meni raippa kädessä pihalla. Hyvin sitten muistaa että miten pitikään olla. Hienosti myös väistää pyydettäessä. Ja tallilta lähtiessä oli edelleen ihan valosaa!

Ongelmia:
istuin vinossa
laukannostot ja siirtymät takaisin raviin voisivat olla tarmokkaampia

Parannusta:
ei kiemurreltu kovin pahasti
ei säikkyjä kentällä
väisti helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora