torstai 3. huhtikuuta 2014

Pihaestekauden avaus


Tämän päivän estetunti oli taas sitä harrastuksen ihanaa antia. Flika oli hoitaessa superkiltti kuten aina. Mentiin ekaa kertaa koko tunniksi pihalle ja nyt hevoset pääsi hyppäämään siellä ekaa kertaa talven jälkeen. Jo portilla mennessä Flika oli ihan kauhuissaan (pumput voi olla pelottavia) ja meinasi sinkoilla mun ja muutaman muun ihmisen yli. Taluttelin sit hetken ennen kun menin kyytiin. Ekaa kertaa myös koko tunti pelkillä martingaaleilla.

Ratsailla ei mitään! Ei yhtään pukkia ja Flika, jolla yleensä hirttää kaasu ravissa ja laukassa, ei kiihdytellyt koko tunnin aikana yhtään! (No ihan vähän.) Alkuraveissa saatiin himmailla ihan luvan kanssa. Maanantainen ajatus balleriinan ratsastamisesta auttoi tänne asti. Aika pitkään pyöriteltiin ravissa. Toiseen suuntaan (vasemmalle) taas suora ratsu, toiseen suuntaan (oikealle) kunnon taivutus. Ja hepo rupesi myötäämään. Ravissa puomien yli ympyröillä ja suoraan sekä käyntisiirtymillä.

Laukassa sama juttu. Ei pukkeja, ei kiihdytyksiä. Mutta keskityin hommiini ja siten myös ratsu. Myötäsin vähän liikaa jo puomeille. Vaan oikeastaan esteet meni rauhallisemmin.

Ekat hyppykierrokset tultiin ympyrällä ristikkoa. Tasainen tahti ja pääosin oikein kivasti. Lähestymisreitin rakoilusta tuli pudotus kun paikka katosi. Kuskille edelleen vähemmän myötäystä ja katse ja johtaminen paremmiksi. Talvikauden jälkeen ympyrä tuntui kentällä jättimäiseltä ja esteelle lähestyminen kesti ikuisuuden. Flika malttoi hienosti. Kuskilla oli taas pohkeet liian edessä ja liikaa takakenotusta. Painoa piti saada paremmin jalustimille.

Hypättiin myös linjaa, siinä vähän kiihtyi ja tultiin viidellä. Puomeina päästiin seitsemällä. Muistaakseni kolmesti. Alle ensin ympyrä eli 3 hypyn kierroksia. Taas vähän innostuin ja myötäsin hypyssä 160-tyyliin. Tästä pitäisi opetella pois. Hypättiin pieniä mutta oli huippua! Ihania onnistumisen elämyksiä!

Flika jatkoi hommia seuraavalle tunnille.

Itse uhosin seuraavissa koulukisoissa meneväni vain yhden luokan mutta oli ihan liikaa hyviä vaihtoehtoja tarjolla. KN ja B-merkki oli openkin ehdotukset. Jompikumpi pitäisi valita ensisijaiseksi.

Ongelmia:
hepo oli kauhuissaan pumpusta

Parannusta:
ratsailla ei mitään ongelmia!
hypyt kivasti ja rauhallisesti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora