perjantai 18. huhtikuuta 2014

Muitakin helpon A:n ratoja kuin pelkkää A-merkkiä


Päivän jälkimmäinen kisasuoritukseni oli helppo A:2 Rusinan kanssa. Tamma meni kaksi rataa alle mutta oli onneksi vielä suht virkku minun kanssani. Suunnittelin tekeväni lyhyen verkan ja lyhyeksi se totta vie jäikin kun taluttelin ja opettelin rataa ulkona.

Hyppäsin ratsaille kun kolmas oli radalla. Oma vuoro oli viidentenä. Ihanasti oli tädit innostuneet A:han, joten väkeä oli ihan kunnon luokaksi asti. Otettiin vähän ravia ja laukkaa. Vastalaukatkin sujui. Keskiravia vähän yritin, laukkaa en viitsinyt ruveta kiihdyttelemään. Hetkittäin hepalla oli keskittymisongelmia ja turpa nousi. Mutta pääosin kulki kivasti. Pihaosuus oli siis erittäin tiivis. Lopulta meidät tultiin jo hakemaan.

Tokana mennyt ratsu oli ihan yksin maneesissa. Onneksi ei näyttänyt olevan tästä mitenkään tolaltaan. Tovi ehdittiin pyöriä oven päädyssä ennen radalle menoa.

Radalla Rusina oli aika tasainen. Pysähdykset tuli kättä vasten eikä keskiaskellajeissa ollut vaadittuja eroja. Väistö oikealle oli vähän tihkas. Ensimmäinen vastalaukka meni ihan mukavasti, jälkimmäisessä levähti keskilinjalla lapa ulos, pudotti raviin enkä saanut vastalaukkaa enää takaisin. Myötälaukkaa tarjosi joka nostolla. Tästä saatiin sitten ihan ansaitusti 3,5. Samoin laukanvaihto käynnin kautta tuli liikaa ravin kautta (vaikka omasta mielestäni oli Rusinaksi sangen hyvä), 4,5. Paras numero oli 7 (oikean laukan nosto ja ympyrä).

Tuomarin kommentit oli että Rusina ei ole tähän hyvä hevonen. Ei ole tarpeeksi liikettä. Vaihtoehtoratsuksi ehdotti hasardiponia (joka tänään debytoi paikan kolmannen open kanssa A:ssa ja sai hieman paremmat prosentit kuin minä ja Rusina). Ja kommentoi että meille tuli vielä liikaa rikkoja. Prosentteja saatiin tästä 55,345, jolla oltiin viidensinä. Aika lailla odotusten mukaisesti. Mutta riemuitsin suuresti siitä että muistin radan.

Pihalla Rusina vielä kammoksui vinkkoja. Lopulta kisat oli omalta kohdaltani ohi ennen kuin olin tajunnut edes jännittää.

Maaritin tallentama kisasuoritus:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora