lauantai 19. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen koulutunti Oulunsalossa


Ht.net kuohui Oulunsalon open lähdöstä. Itselleni tämä toimi pikemminkin mainoksena. Kyseisen open koulutunti on vielä testaamatta. Testaamatta se jäi edelleen sillä tällä kertaa opena oli vanha tuttu estevalkku. Mutta tiesin että tiukkaa kyytiä on luvassa. Kentälle ei päästy vieläkään. Ratsukoita tunnilla oli 6. Mukana myös Kaisa. Ratsukseni sain Fidellon, josta ei ollut juuri mielikuvia etukäteen.

Maneesissa ehdin kerätä ohjat ja ottaa ihan muutaman raviaskeleen ennen kuin ope tuli. Hyvä että tuli sillä ihan alkuun hevoseni kulki 2 kilometrin mittaisena. Sainkin käskyn lyhentää ohjia ja käyttää pohkeita. Ratsu oli edestä tosi raskas ja ohjeistettu ohjaspituus oli täysin mahdoton vedon lisääntyessä kohtuuttomaksi. Pohkeita yritin käyttää joo mutta olisi pitänyt yrittää paljon kovemmin. Onneksi tästä tuli joka kierroksella sanomista.

Tehtävät oli aika yksinkertaiset. Ensin käynnissä, sitten ravissa päätyihin 15 metrin ympyrät vasta-asetuksella ja keskiympyrällä väistettiin takaosaa ulos. Laukassa päädyissä asetettiin ympyröillä sisään ja keskiympyrällä ulos. Fidellon kyydissä oli sentään tasaista menoa ja hepo liikkui ihan reippaasti eteen. Harmi vaan että video paljastaa kuinka löysältä meno näytti. Selkään ei tuntunut yhtään löysältä. Samoin laukan poikituksen huomasin peilistä ja yritin korjata. Videolla laukataan perä sisällä.

Mutta hienosti sinnittelin ja raviosuuden lopussa hepo hitusen keveni edestä. Laukka ei ollut yhtään niin paha. Olisi pitänyt ottaa raippa käyttöön paljon aikaisemmin. Fidello reagoi siihen oikein. Nosti takasiaan paremmin.

Ope kommentoi että tämän kanssa ei voi matkustella ja että kolmen kerran jälkeen homma rupeaisi varmasti sujumaan jo oikein kivasti. Tämän tunnin riemut menevät opetuksen piikkiin. Itsenäinen tunti tuolla ratsulla olisi varmasti jäänyt hirvittäväksi. En olisi patistellut pohkeilla tarpeeksi kun en tehnyt sitä näemmä nytkään. Eikä sykähdyttänyt tämäkään ratsu. Ei edelleenkään yksikään Oulunsalon hevosista.

Ongelmia:
painoi kädelle aika pahasti

Parannusta:
liikkui itse
tasainen kyyti ja helppo istua
kestin ja sinnittelin hyvin loppuun asti

Meidän menoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora