perjantai 1. maaliskuuta 2013

Kenraaliharjoitus ennen koulukisoja


Perjantaina oli vielä kenraaliharjoituksen aika BH:lla ennen koulukisoja. Kävin kysymässä että mitkä varusteet laitetaan. Eka satula oikealta ylhäältä, ruskea koulusatula ja Hoffin suitset. Satulaa ei löytynyt niin laitoin Sepin satulan, jolla mentiin viimeksikin. Sama satula, jolla oon Wäiskin kanssa hypännyt. Taitaa BH:n omat meksikolaiset suitset painaa, sillä turvassa oli pieni hiertymä. Enpä tahtoisi että kisat loppuu hevosesta tulevan veren takia hylsyyn jo ennen starttia. Nämä suitset ei siihen onneksi osuneet. Tallissa hepo oli taas äksyhkö. Kertaalleen esitti kummallisen tasajalkapompunkin. Pihalla oli -10, maneesin mittari näytti -8.

Tallille mennessä kävin heppakaupan kautta ja nyt oli sitten uudet saappaanvarret ekaa kertaa testissä. Sangen hyvä ostos sillä uusien sääntöjen mukaan ovat ihan kisakelpoisetkin. Ja pakkaskeleillä varmasti kumisia Aiglejani lämpimämmät. Ratsukoita tunnilla oli 6. Maneesissa oli esteet, joten puikkelehdittiin niiden välissä.

Alkuun mentiin siirtymiä. Edelleen taka-ajatuksena tuntui olevan koulukisojen tehtävät. Keskilinjaa mentiin monesti, siinä myös avoja ja väistöjä. Käynnissä ja ravissa. Kivan helposti väisti ravissa. Edelleen kyttäili katsomopäätyä, nyt tyytyi lähinnä jännittymään siellä. Pakoyritykset jäi aika vähäisiksi.

Ravissa tehtiin myös lisäyksiä. Kertaalleen rikkoi laukalle. Muuten lisäsi sangen hienosti. Kerran jopa oikeasti ampui eteen, luulin ensin että nostaa laukan ja toinen etunen taisi käydä aika suorana edessä. En ollut ihan niin räjähtävään ravilähtöön varautunut. Siitä opekin sanoi ja totesi että aika hienosti lähti.

Tehtiin myös parit laukkalävistäjät. Alkuun ongelma oli että hepo löysäili raville ennen aikojaan. Myöhemmin nosti laukat tosi hienosti ja laukasta käyntiin päästiin sangen hyvin. Kertaalleen omasta mielestäni täysin ilman ravia. Open mielestä 3 viimeistä siirtymää oli hyviä.

Ihan lopputunnista loppui vihdoin katsomon tuijottelu. En ehkä kisoja varten voi verkata 50 minuuttia. Mutta nyt ei ole enää niin epätoivoinen olo kuin ilmottautuneiden listaa katsoessa. Jos kaikki tähdet on kohdillaan niin voidaan saada jopa ihan kelpo pisteet. Heppa kyllä osaa.

Ongelmia:
kyttäily
olin vähän löysänä kyydissä

Parannusta:
laukasta käyntiin tuli aika ok
ravilisäykset (kun pysyi ravissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora