sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Toinen päivä Ellillä meni paremmin


Sunnuntaiaamuna olin harvinaisessa tilanteessa eikä ollut autoa käytössä. Onneksi sain Elinalta kyydin tallille, kiitos! Oltiin paikalla hyvissä ajoin ja tohinoitiin vähän hiihtoloman kaatajaisten alkuvalmisteluja. Kurkittiin myös estenäytöstä maneesissa. Hyvissä ajoin kävin hakemassa Ellin tarhasta (tummansiniset päitset) ja harjasin sen. Edelleen käyttäytyi nätisti. Kuulin että kuolaimien laiton kanssa on ollut ongelmia mutta mua ei testaillut. Radan muuttamiseen ei meille jäänyt kovin monta minuuttia aikaa, joten päästiin alottamaan pikkusen myöhässä. Samat 4 ratsukkoa kuin eilenkin.

Tänään Elli tuntui paljon venkulammalta ja nyt oikeasti ravisteli päätään. Yritin olla välittämättä. Sain taas neuvoja että pidä kädet paikoillaan keventäessä (enkä ymmärrä että miten niitä heiluttelen, kukaan muu ei tästä kommentoi). Asetuksia ja taivutuksia sai pyytää ihan kunnolla. Ravikin oli taas alkuun vähän löysää. Vaihtoehdot tuntuivat olevan ympyröille hyytyminen ja pitkillä sivuilla kiihdyttely. Laukassa tehtiin eteenratsastuksia ja voltteja (vai jo eilen?). Kevyt istunta ja eteen, alas satulaan, kiinni ja voltille. Alkuun vähän vastusteli tai pudotti voltilla raville. Parani kuitenkin toistojen myötä.

Tulkintani sunnuntain radasta.

Verkkahyppyinä hypättiin ainakin kaarevaa linjaa (esteet 3 ja 4) ja kolmen esteen suoraa (esteet 7 - 9). Pieniä vauhdinsäätelyongelmia tänäänkin. Ope käski taas keskittyä tasaiseen laukkaan eikä niinkään pohtia ponnistuspaikkoja. Parasta tulosta tuli kun yritin nollata kaiken muun pois. Estenäytöksen jäljiltä maneesiin jäi palmu okserin viereen. Enpä muistanut edes ajatella sitä ennen kuin tajusin ekan 5 esteen ratapätkän jälkeen että hypättiin sen vierestä. Ei mitään ongelmia. Eilinen 3 laukan väli jäi pois mutta 1 laukan sarjaväli oli edelleen.

Sitten hypättiin koko 9 esteen rata, mentiinköhän vain kertaalleen. Estekorkeus meillä oli n. 80 cm enkä tänäänkään uskaltanut tehdä kovin tiukkoja teitä. Mutta muistin pitää pohkeet kiinni ja ratsastaa. Liikkeelle lähdettäessä Elli ei ollut yhtä kuumuva kuin eilen ja laukassa oli alkuun jopa aavistuksen laiska. Vauhti taas kiihtyi hassusti väleissä. Ponnistuspaikat osui paremmin mutta askelmäärät ei olleet ihan hallussa. Lopun 3 esteen linjalle tuli 3 ja 5 laukkaa. En uskaltanut hirmuisesti ennen okseria ottaa kiinni kun takaraivossa kyti pieni kieltämisen pelko. Alkutunnista siihen saatiin enemmän askelia. Taisi jotain kiemuraakin silloin siihen tulla.

Radan jälkeen hypättiin linja vielä. Kerran tai kaksi, en ole ihan varma. Viimeinen kerta meni kuitenkin kivasti ja tasaisesti. Ope kysyi että jäikö hankalia kohtia, joita tahtoisi vielä hypätä. En edes keksinyt meille enää viilattavaa, tasaisen hyvin meni. Muut hyppeli vielä muutamat mutta lopulta oltiin open kanssa samaa mieltä siitä että meni nyt niin hyvin että miksi kaivaa enää verta nenästä.

Tänään selvittiin siis ilman kieltoja. Pikkuhiljaa rupesin jopa vähän tykkäämään Ellistä. Hyvä ratkaisu oli hypätä sillä tänäänkin. Ja näemmä yhteinen aaltopituus rupeaa löytymään. Kyllä tästä vielä hyvä Kora II tulee.

Ongelmia:
laukkamäärät esteiden väleissä ei olleet ihan säädeltävissä
muutama väärä laukka välissä tänäänkin

Parannusta:
ei kieltoja
ei kytännyt pelokkeita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora