maanantai 25. maaliskuuta 2013

Opettelemassa ilman martingaaleja


Maanantaina oli taas oman estetunnin vuoro. Haaveilin jo jostain muusta hepasta kun Wäiski hyppäsi viime viikolla viidesti. Kommentti oli että kyllä se jaksaa. Heppoja olisi voinut vaihtaa varmaan päittäin muttei se olisi Wäiskin hommia vähentänyt. Tyydyin sitten tuttuun ja turvalliseen. Ratsukoita tunnilla oli 5. Maneesin mittari näytti +3, pihalla +2. Oli jo ihan keväisen aurinkoista. Martingaalit jätin taas matkasta. Kivasti lisää haastetta.

Wäiski taipui taas oikealle sangen huonosti. Tunnin alotin pyörittelemällä käynnissä voltteja kumpaankin suuntaan. Moodi oli alkuun taas kirahvi. Mutta pikkuhiljaa siitä sitten tasottui. Myöhemmin omaa vuoroa odotellessa pyörittiin jo käynnissä pyöreänä.

Hyppelyt alotettiin taas ristikolla. Pitäisi myödätä ja johtaa pehmeämmin, kantapäät alas. Tänään oli taas pienen viilauksen päivä. En edes tajunnut olevani huolimaton. Heppa oli taas alkuun vähän löysä. Sitten hypättiin ekan ristikon perään toinen. Sekin pikkuhiljaa nousi. Kahdesti tultiin. Tämän jälkeen pysty, sarja ja jälkimmäinen ristikko, kahdesti tämäkin. Pystyllä ei laukka vaihtunut ja pyynnöstä tuli ristille. Myötälaukan saamisessa meni useampi askel. Toisella kierroksella tuli vähän nopeammin. Sarjan kuulemma hyppäsin reunasta. Enkä edes huomannut. Sitä en sitten päässyt korjaamaan.

Lopuksi tultiin vielä pysty toisesta suunnasta ja muuri perään. Muuri vähän jännitti kuskia. Mitäköhän lie, ehkä 90 cm? Istuin varmuuden vuoksi vähän liikkeen takana. Wäiski loikkasi täysin kyttäilemättä yli. Kakkoskierroksella ei askel sopinut yhtään ja jäädyin vain odottelemaan. Hypättiin sitten ihan juuresta muuri. Ope kehui taas että odotin enkä häslännyt. Sakkona muuri heti uudestaan. Ja nyt osui askelkin paremmin.

Tunti meni tänään aivan vilauksessa ohi. Hyppymäärä oli vähäisempi kuin yleensä eikä esteetkään kovin korkeita. Mutta ihan kohtuullista kuitenkin ja hepalla on jo rankka hyppyviikko takana. Tämän päivän spesiaali oli että useampi kuski otti maakosketusta. Hyvin harvinaista on meidän tunneilla ollut.

Loppuraveissa Wäiski meni alkuun taas hyvin reippaasti mutta rauhottui ja pyöristyi kivasti. Jee, pärjään myös ilman martingaaleja! Tätä hehkutin tunnin jälkeen opellekin, joka totesi että alkutunnin jälkeenhän meni ihan hyvin. Sanoi että asetusten kautta se pyöreys tulee. Minä tiedän että Wäiskin kanssa omilla taidoillani se tulee vasta lopputunnista mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan. Ei oltais ihan vielä koulukisavalmiita.

Ongelmia:
pientä viilaamista
vääriä- ja ristilaukkoja esteiden jälkeen
ei hypätty ihan keskeltä esteitä (enkä edes huomannut!)
rytmi ei ihan säilynyt
alkuun oli löysä

Parannusta:
kaikesta yli, ei tainnut mikään pudotakaan
laukat nousi aina oikein eikä vaihdellut ite
ei pahemmin kuumunut, oli sangen rauhallinen
kiva opetella ite ratsastamaan ilman martingaalia


Hanna kuvasi meidän lopputuntia, kiitos! Tässä kooste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora