perjantai 29. maaliskuuta 2013

Ponia hoitamassa, maastokäynti alkuverkaksi


Pääsiäisen aikaan pääsin ponihoitajaksi kun Pallon ihmiset olivat reissussa. Olin menossa Pallon kanssa omalle ex-tunnilleni mutta koska päivä oli aurinkoinen ja Annelle sattui Easyn kanssa käyntimaastopäivä niin lähdettiin ponin kanssa seuraksi ottamaan pitkät alkuverkat.

Tallilla Pallo oli innokas töihinsä ja tuli tarhasta portille ennen kuin ehdin edes kutsua. Matkalla talliin vähän jukuroi ja olisi halunnut pysähtyä imuroimaan heiniä maasta. Harjattavana oli nätisti, samoin varustaessa mutta pihalla oli taas turpa menossa kohti kauroja tai muuta ruokaa. Hyppäsin pihalla kyytiin ja hyöri siinä tarpeettoman paljon. Koulusatulalla mentiin koska tarkoitus oli jatkaa suoraan tunnille. Aavistuksen hintsun kokoinen satula mun takamukselleni. Anne ja Easy oli jo odottamassa kun olin reilut 5 minuuttia myöhässä.

Edellisen kerran olen Pallon kyydissä ollut heinäkuussa 2011. Eli onhan tässä aikaa vierinyt. Keli lämpeni nollaan mutta tuuli jonkun verran, joten kuuma ei käynnissä tullut. Pallo oli maastossa siivosti. Kertaalleen luimi vähän Easylle mutta muuten olivat sopuisasti. Alkumatkasta kun Easy ei olisi tahtonutkaan maastoon otti Pallokin pienet hypähdykset raville mutta nopeasti rauhottui.

Maastossa mentiin reilu kierros ympäri. Muita ratsukoita ei näkynyt eikä väylällä oleva metsälintukaan pelottanut vaikka aika lähelle päästikin. Aika meni turinoidessa nopsaan.

Kun kolmiolla sitten erottiin niin Pallo ois tahtonut Easyn perään. Pysähtyi useamman kerran katselemaan kaverin loittonemista ja hirnuikin. Tallilla tulin hetkeksi alas kyydistä kun kävin maksamassa tuntini.

Ongelmia:
hyöriminen selkäännousussa

Parannusta:
oli oikein tolkku maastossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora