sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Elämän ekat aluekoulukisat 2h treenillä


Sunnuntaina oli odotettujen aluekoulukisojen vuoro. Vasta edellisenä iltana varmuuden vuoksi kertasin kouluradan (K.N. Special). Hyvin oli mielessä. Aamulla tuli hyvistä yrityksistä huolimatta kiire. Tallilla selvisi että kisatkin on aikataulussa. Heppa tarhasta sisään (oma karsina oli varattu), pikaletitys tynkäharjaan (9 lettiä, 10 minuuttia) ja varustus. Satula otettiin aika lennossa Remukselta kun vapautui juuri sopivasti. Ei tarvinnut sitten huopaakaan vaihtaa. Tässä vaiheessa selvisi että täälläkin on ryhmäverkat. Pihalla oli -8 ja tuulista, maneesissa -5.

Oma lähtövuoroni oli viidentenä ja kuvittelin että neljä aiempaa on paikalla. Vähän ihmettelin kun maneesissa verkassa oli vain 2 hevosta. Sinne siis saavuttiin hitusen myöhässä. En ehtinyt laukata. Tuomari kysyi että olenko tietoinen ratsun kukkopatista. Vastasin olevani. Yllättävän vähän BH kyttäili maneesissa, vähän katseli tuomareita ja penkkejä. Jotka oli siis maneesin takapäässä toisin kuin kuvittelin.

Kentällä jatkoin verkkaa onneksi samantien tehokkaasti. Keskiravit rikkoi laukalle, ei ollut ihan avuilla ja laukatkaan ei olleet ihan parhaita. Tässä vaiheessa kuulin että kaksi aiempaa kisaajaa on jääneet pois ja menen jo kolmantena. Meidän verkka jäi siis tosi lyhyeksi. Edellisen suorituksen aikana kävelin maneesissa. Tarkotus oli seurata vielä rataa mutten keskittynyt tarpeeksi. BH oli kuitenkin rauhallinen.

Oman ratani muistin. BH oli suorituksen aikana hitusen jännittyneempi kuin olisi tarvinnut. Ei mitään pahempia mokia. Yritin taivuttaa huolellisesti ja ratsastaa kulmiin. Keskiravia en uskaltanut pyytää kunnolla laukalle rikkomisen pelossa. Voltilla oikealle hitusen liirasi ulos. Käynnissä ei mielestäni ollut kovin aktiivinen. Tuomarit hoksautti passimaisesta askelluksesta. Ja antoi silti 5,5! Minä kun luulin että semmosesta rokotettaisiin pahasti. Ravi ja laukkakin nousi ihan hyvin.

Pääty-ympyrän aikana ulkoa kuului jotain BH:n mielestä hyvin pelottavaa (oltiin vieläpä katsomopäädyssä) ja otti sivuaskeleen vaihtaen laukkaa samalla. En hötkyillyt vaan pyysin oikean laukan takaisin ja taisi vaihtaa jo seuraavassa askeleessa. Vaihtoipa sitten myös lävistäjän lopussa, pah! Paperissa luki että puhdas vaihto ja kummaltakin tuomarilta 4. I:ssä laukka nousi käsittämättömän helposti verrattuna moniin muihin hevosiin. Toinen tuomari antoi nostosta seiskan, toiselta kutonen. Tämä ympyrä selvittiin ilman konflikteja ja käyntiinkin päästiin säädyllisesti. Tosin ei yhtään niin hyvin kuin treeneissä parhaimmillaan.

En ollut rataan kovin tyytyväinen. Taisin jopa puhua kaameasta. Odotin prosenttien olevan niukasti yli viidenkymmenen. Varsinkin kun aluekisat kyseessä. Sijotuksista en ainakaan haaveillut, joten unohdin kaikki poseerauksetkin ja purin hepan ja letit samantien kun päästiin talliin. Ei ollut kiirettä hakemaan papereita, koska olen jo oppinut että niistä tulee yleensä vain paha mieli.

Luokka oli kolmessa verkkaryhmässä ja vika ryhmä oli verkkailemassa kun vihdoin hain paperini. Olin hämmästyksestä melko järkyttynyt kun siinä vaiheessa olin ensimmäinen ei-sijoittunut. Tuolla karmealla ratsastuksella! Heppakin oli kaikkea muuta kuin rento. Tuomarit olivat suhteeni sangen erimielisiä. Toiselta 54,800 % ja toiselta 60,600 %. Toinen ois sijottanut mut kahdeksanneksi, toinen kolmanneksi eli palkinnoille. Yhteensä siis 57,700 %. Käsittämättömän hyvä tulos! Ei voi kuin miettiä mimmoset prossat tulisi sitten kun olen itse menoon tyytyväinen.

Kisaajia luokassa piti olla 14, lopulta olikin vain 10. Tuloksissa olin lopulta kuudes. Ei pöllömmin. Tavoite oli etten jää vikaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora