perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pohkeenväistöjä Pallolla


Työt Pallon kanssa jatkuivat vielä koulutunnilla. Tunnin piti kesäope ja aiheena oli pohkeenväistöt. Ope kommentoi että kuski on ihan mielissään ponista kun ilmeenäni oli hangonkeksi. Ja lisäsi vielä että ainahan olen.

Pallon ravi (ja myöhemmin myös laukka) tuntui Valman jälkeen tosi ponimaisen pieniltä. Alkutunnista tuli useampaan kertaan sanomista että pitää lyhentää ohjia. Ponia piti saada pyöreämmäksikin mutta siinä meni hetki ennen kuin rupesi toimimaan. Piti tarkkailla ponin muotoa peileistä mutta oltiin niin matalalla etten nähnyt jos ihan peilin vierestä mentiin. Käski myös heti alkutunnista viritellä liikkumaan pohkeista eteen kun on kuulemma taitava hidastelemaan. Sen minäkin muistin. Alkulaukkoihin en ollut kovin tyytyväinen, vauhtia riitti mutten päässyt oikein työskentelemään. Poni meni pitkänä.

Sangen pian alotettiin väistöillä. Heti harjotusravissa. Alkuun kumpaankin suuntaan uraa pitkin eli takaosaa väistettiin sisään. Ekaan suuntaan poni meni oikein kunnon kiitoa ja tuntui että juoksee alta. Ei tosiaan vetelöinyt. Sitten väistettiin diagonaaleja (ja Anne tuli kuvaamaan). Ekaan suuntaan väisti ok mutta kulki vähän avoimessa muodossa. Jälkimmäiseen suuntaan eli oikealle sain jo ite rentouduttua ja open neuvoista liikuttelin kuolainta vähän niin rupesi väistötkin sujumaan pyöreinä. Ope kommentoi että menee niin hyvin ettei keksi enää mitään korjattavaa. Jopas! Mutta varmasti olisi jotain ollut, enhän nyt ihan niin hyvin ratsasta. Aiemmin sanoi ainakin että jalat alas.

Lopuksi väistettiin vielä siksak. Oikeassa kierroksessa pitkältä sivulta lävistäjän alkua sisään, suoristus ja takas uralle. Meni helposti.

Muiden vielä väistäessä tein vähän omia siirtymiä. Pikkusen töksähteli ja turpakin nousi. Laukkaosuus jäi kaivelemaan eniten ja olisin kaivannut loppuunkin vielä pikkuisen laukkaa. Onneksi saan huomenna jatkaa itsenäisesti. Videolta tiiratessa olisi poni voinut vielä tasaisemmin pyöreänä kulkea, varsinkin loppuverkoissa.

Ongelmia:
jalat nousi
kädet ei pysyneet nyrkissä

Parannusta:
liikkui hyvin eteen
väisti helposti
pyöristyi lopputunnista

Anne kuvaili meidän lopputunnin väistöjä, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora