torstai 23. tammikuuta 2014

Vuoden 2014 tippumiset korkattu

Torstaina jatkoin hyppimistä Artulla. Tällä kertaa se piti varustaakin. Satulahuone oli pilkkopimeä, onneksi muistin mistä varusteet löytyvät. Kengitys ei saanut kovin hyvää arvosanaa. 1 kenkä puuttui, 1 oli puoliksi irti, yhdessä oli 2 hokkia, muissa 1.

Ratsastaessa ruunalla oli taas kiire ja tuijotteli pitkin tuntia yläkautta silmiin kun en laittanut martingaalia. Turvaliivikin puuttui. Tallin pihalla oli -21°C, maneesissa ehkä -13°C, kuuma tuli.

Alkulaukoissa pudotteli raville. Oikeassa kierroksessa kaatui sisäpohjetta vasten.

Alkutunnista tehtiin laukannostoja ja voltteja. Sitten kahdeksikkoa kaksi kerrallaan kunnes tuli hyvä. Tämän jälkeen ehkä neljästi 3 esteen jumppa. 1 laukat väleihin. Keskimmäinen oli okseri. Esteitä taisi pudota tunnin aikana vain 1. Korkeutta oli max 90 cm. Opelta sain kehuja hyvästä reagoinnista.

Hyppelyt meni siis hienosti. Loppuraveissa Arttu oli mielestäni hyvin näpeissä ja kuulolla. Takana tullut heppa säikähti ja Arttu vetäisi semmosen pukin ettei ollut mitään jakoja. Ajatus juoksi kyllä nopsaa ja mietin että todennäköisesti sattuu vähemmän jos putoan kuin että jään kaulalle roikkumaan. Ihan harkittu teko oli myös pitää ohjista kiinni ja katkaista hepan karkumatka alkuunsa. Eipä tuossa ois voinut oikeen mitään tehdä toisin. Olin tilanteen tasalla ja huomasin takana olleen säikyn. Parempaa tasapainoa vaan. Onneksi ei sattunut kun sitä turvaliiviäkään ei tänään ollut.

Ongelmia:
yläkautta silmiin tuijottelu
kaikki laukat oli vähän kaahaamista

Parannusta:
hyppäsi hyvin ja osasin reagoida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora