keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Vähemmän kyttäilyä ja kiihdyttelyä


Keskiviikkona pääsin taas Redin kyytiin. Hepo on tosiaan myynnissä, joten sillä käy kokeilijoitakin. Pakkasta oli -13, joten hepalla oli ratsastusloimi ja alku- ja loppukäynneissä fleece. Itsenikin osasin pukea sopivasti, sillä vaatetta piti vähentää. Toppaliivi ja 3-sormihanskat lähti aika nopsaa. Kovin rankasti ei menty mutta silti tuli kuuma.

Alkuverkka kesti mielestäni noin tunnin. Sitten hepo rauhottui päänsä kanssa ja rupesi toimimaan. Kivan vähän kyttäili tänään eikä erityisen pahasti yrittänyt juosta alta. Lähes tunteroisen oli kentällä toinen ratsukko samaan aikaan.

Mentiin ihan peruspyörittelyä. Alkuun pitkään käyntiä ja ravia, pääty-ympyröillä lähinnä. Vähän takaosan väistätyksiä (liian vauhdin hillitsemiseksi) ja kontrollisiirtymiä. Asetin sisään ja ulos. Myöhemmin kuvioihin tuli vähän variaatioita ja volteilla hepo kuunteli paremmin. Alku ei tosiaan ollut kovin hehkeää. Käynnissä ja laukassa oli samantyylisiä ongelmia saada hepoa rennoksi ja ottamaan vähän pidempää askelta. Kummassakin esitti välillä jännittynyttä tikkausta. Laukassa oli helpompi istuakin kun vähän eteni.

Sitten tehtiin siirtymiä ja tosiaan menin laukkaa jokusen kierroksen pääty-ympyröillä. Tähän mennessä pyöreintä menoa tuli laukassa. Vähän innostui laukoista ja ravissa oli vauhtia sen jälkeen.

Lopputunnin kuviona oli käynnistä laukkaan ja takaisin siirtymät. Laukat nousi hyvin. Nopsaan hepo tosin rupesi ennakoimaan ja käynti kärsi. Maltoin mieleni ja nostin uuden laukan vasta kun rauhottui käynnissä. Mentiin kahdeksikkoa, jossa vaihdot tuli käynnin kautta. Nyt maltoin myös lyhentää laukkaa ennen siirtymiä. Hienosti lyheni. Silti siirtymät ois voineet tulla vielä täsmällisemmin suoraan käyntiin. Tätä pyöriteltiin tovi. Kivasti Redi tajusi että laukkaan pääsee vasta kun kävelee rauhassa ja käynnissä rupesi rauhottumaan ja rentoutumaan nopeasti. Laukassakin oli asiallinen eikä tainnut tulla yhtään ei-toivottua vaihtoa koko aikana. Kertaalleen vähän kiihdytteli muttei ottanut onneksi tavaksi.

Loppuravit piti myös työstää. Taas oli laukkojen jälkeen innoissaan ja monesti piti ottaa käyntiin ja seis kun en halunnut antaa sen juosta ravia liian lujaa. Heti meni pieleen kun unohdin ratsastaa käynnin ensin alle kuntoon. Kun sitten pidin sen kunnolla näpeissä niin rauhottui lopulta ravaamaan rentona ja sain venyttämään vähän pidemmälle ohjalle. Liikaa ei voinut löysäillä kun meno olisi kiihtynyt. Käyntiin siirtyi nätisti.

Loppukäynteihin viltti taas niskaan. Siinäkin tuli vähän säikkyloikkaa heti ekalla kierroksella. Onneksi olin hereillä. Tunnin pahimmat sivupomput. Aiemmat oli tasoa yksi kiireisempi raviaskel.

Tällä kertaa ratsailla kului noin 1h 40 min. Mutta osasin olla ratsastamatta hikeen. Tällä kertaa tuntui että nyt laukkakin rupeaa jo sujumaan paremmin.

Ongelmia:
taas meni lähemmäs tunti ennen kuin rupesi toimimaan

Parannusta:
kyttäili vähemmän kuin aiemmin
laukka oli ratsastettavaa
ei yhtään omaa vaihtoa
tuli kivoja siirtymiä
reipas muttei kuskannut pahasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora