maanantai 20. tammikuuta 2014

Sekaisin kimoista

Hienosti ihmismieli kieltäytyy näkemästä tosiasioita. Listassa luki Harmonia. Karsinasta löytyi kimotamma, joka oli harjatessa epäilyttävän kiltti, luimi satulavyön kiristykselle eikä antanut laittaa kuolaimia kunnolla suuhun. Kaviotkin nousi vähän tahmaasti puhdistettaviksi. Moneen kertaan pohdin ääneenkin että onkohan mulla oikea hevonen. Harmonian varusteet kuitenkin sopi hyvin ja suitsetkin meni oikeisiin reikiin. En vaan keksinyt yhtään hyvää syytä että miksi Q-tamma ois Harmonian karsinassa ja vaikka olisikin niin olisihan mulle joku kertonut. Pohdin että kummalla oli minkäkin värinen harja mutta päädyin väärään lopputulokseen. Nimilapussakin luki että Harmonia.

Kentällä tuli sitten tallitytöltä tokaisu että eikös sun pitänyt mennä Harmonialla, tuo on Qanitta!
Niin vaan olivat tammat vaihtaneet joskus uuden vuoden aikoihin karsinoita. En ois luultavasti huomannut mokaani vaikka olisin käynyt tarkistamassa että onko toinen kimotamma omalla paikallaan. Ois pitänyt vähän rapsutella (kuten tein tunnin jälkeen) ja tovin jälkeen tuli sitä luimintaa. Tunnin jälkeen Q-tamma meinasi myös lähteä omille teilleen kun vaihdoin suitset riimuun ilman riittävää tarkkuutta. Hartsa seisoo kiltisti aloillaan.

Tässä kävi siis niin että Q-tammalle tuotiin kentälle sen omat varusteet ja ratsastin sitten väärällä tammalla. Ei mennyt ihanasti. Siedettävästi kyllä. Käynnissä oli ongelmia. Alkutunnista kipitti ravia. Viimenen vartti oli kamala. Nyki käynnissä päätä alas ja stoppaili.

Laukat ois voineet nousta paremminkin. Hassusti nostaa ylämäkeen. Ravissa pyöristyi muutaman herken verran ja kiemurreltiin aiempaa vähemmän.

Pakkasta oli -17. Hyvin tarkeni ja tuli vähän kuumakin. 3-sormihanskat piti taas vaihtaa kevyempiin kun kädet hikosi. Toppahousujen kanssa tunsin olevani jotenkin lähempänä hevosta. Ratsukoita tunnilla oli 6. Openkin mielestä liikaa.

Ongelmia:
en erota hevosia toisistaan!
laukat ei nousseet joka kerta kunnolla
käynti, alkutunnista kipitti ravia, lopputunnista stoppaili
lopuksi rupesi nykimään päätä alas

Parannusta:
muutama hieno laukannosto
ravissa pyöristyi hetkittäin
päästiin aiempaa paremmin suoraan
toppahousujen läpi tuntui istuinluut paremmin
kantapäät pysyi alkutunnin hyvin alhaalla
malttoi seistä paljon paremmin kuin aiemmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora