perjantai 24. tammikuuta 2014

Onnelliseksi pakkasessa ilman satulaa


Perjantaina ei ollut reissupäivä, joten suuntasin tallille. Pakkasta oli parikymmentä. Tarjotuista ratsastusajoista jälkimmäinen oli paljon parempi, ratsuvaihtoehtoja ei jäänyt vaan Tytsy tuli. Kysyin että saanko mennä ilman satulaa ja se sopi.

Hepo oli jo yhden tunnin käynyt, joten löytyi tallista kosteana fleeceloimen alta syömästä heiniä. Ei jaksanut välittää minusta. En kaivannut kaulanarua enkä vikellysvyötä. Takasuojat ja suitset.

Pihalla loikkasin "laiturilta" kyytiin. Hienosti onnistui ihan yksin. Hepo oli enempi reipas kuin rauhallinen muttei säikkynyt mitään. Ratsukoita tunnilla oli 5. Harmoniakin oli ekaa kertaa mukana minun nähteni jollain muulla kuin itselläni tai sen omistajalla. Enkä ollut mustasukkainen. Kentän pohja oli edelleen aivan super!

Käynnissä meno oli ihan vakaata. Portin kohdalla oikoi sisään. Itse yritin taas toppahousujeni sisällä tunnustella istuinluitani ja saada painoa vasemmallekin puolelle. Ravi oli paljon tasaisempaa kuin muistelin vaikka alkuun mentiin hieman reippaasti eikä ihan rennonpyöreänä. Alkuraveja en keventänyt, lopputunnista kun hepan selkäranka rupesi painamaan niin keventelin pätkiä.

Tämän päivän suurimmat onnistumiset oli siinä että päästiin Tytsyn kanssa kiemurtelematta suoraan. Aiemmin kun tamma on tuntunut aika luikerolta. Opekin kehui miten hepalla on hienosti takaosa käytössä. Täydellisen tasaista meidän meno ei ollut mutta jossain vaiheessa tosiaan tasottui kivasti.

Tehtiin jonkin verran voltteja ja siirtymiä. Aika paljon ravia. Ennen välikäyntejä meille tuli tehtäväksi ottaa ravista seis. Se onnistui aivan yli odotusten vaikka ravi olikin reipasta. Siitä oli hyvä palkita lepokäynnillä. Hanskatkin piti taas vaihtaa välissä kevyempiin vaikka nyt olikin jo vaaditut pakkasasteet kolmisormihanskoihini.

Loppupuoliskolla laukattiinkin. Aavistuksen jännitin etukäteen kun muistelin että Tytsyn laukka on aika reipasta. Niin se olikin mutta pysyi silti ihan lapasessa. Oikea rullasi paremmin. Pitkä sivu laukkaa ja matkan varrelle iso voltti. Hankalinta oli käännöksessä kun tunnuin heiluvan toppahousujen sisällä. Ohje tuli yrittää myös asettaa sisään. Sitä sitten yritinkin ja seurauksena valuttiin koko ratsukko vähän sisään asetuksen myötä. Ainakin kerran nousi väärä.

Vasen laukka ei rullannut yhtä hyvin. Ekalla kerralla nousikin huonosti. Rupesin sitten nostamaan kulmasta. Ope sanoi että voin laukata vähän pidempään että saisin menon rullaamaan. Hyvin pysyin kulman yli laukatessakin tasapainossa. Eikä laukan jälkeinen reippaampi ravikaan ollut kamalaa. Tytsylle plussat että kipitysravia kesti yleensä vain noin 10 metrin verran!

Lopputunnista takapuolessa rupesi tuntumaan ja sitten mieluummin kevensin ravia. Tytsy yritti välillä vähän kiihdytellä mutta sain sen myös kivasti hidastamaan. Rentous löytyi sillä kun tajusin ratsastaa enemmän jalalla ja vähemmän kädellä.

Tunnin lopuksi opelta tuli ihania kehuja että miten mulla on rento ylälinja ja tämä jännittäjätamma kulki näin rauhassa ja itseään oikein käyttäen. Ei tuollaisen palautteen jälkeen voi jäädä märehtimään niitä huonompia juttuja. Tulin muutenkin tästä tunnista tosi onnelliseksi. Tytsy oli aivan ihana!

Tunnin jälkeen kävin rapsuttelemassa Hartsaakin. Naapurihepo häiritsi meidän herkkää hetkeä.

Ongelmia:
Tytsyn selkäranka rupesi painamaan lopputunnista
vasen laukka voisi rullata paremmin

Parannusta:
tamma rentoutui ja kulki kivasti
kuski tuli onnelliseksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora