sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Kiimingissä tunnilla, asetuksia ja taivutuksia


Sunnuntaina oli tarkotus nukkua pitkään. Pieleen meni kun tarjolle tuli aamusta peruutuspaikka Kiiminkiin entisen perjantaiopen "ratsastuskouluun" pienryhmätunnille (36e). Ennen ysiä siis liikkeelle.

Ratsukseni sain entisen estekisaratsu Eltsin. Isohko ruunikko tamma. Ope kommentoi että hidas ja pelkäsin etten saa sitä ollenkaan liikkeelle. Tästäkin muistin lukeneeni ihan vasta että pudotti kuskinsa kun säikähti ovea. Luotin että jotain reaktioita itseltäni kuitenkin löytyy.

Tallissa oli kiltisti. Klipattu ratsu, joten fleece alkukäynteihin päälle. Maneesi oli jotenkin lämmitetty, joten menin ilman takkia. Hyvin tarkeni alkukäyntejä lukuunottamatta. Taisi olla pari astetta pakkasta, pihalla oli enemmän.

Alkuverkassa tehtiin päätyihin ympyrät asettaen ulos, pitkillä sivuilla piti taivuttaa sisään. Meni tovi että päästiin suoraan kiemurtelematta. Mutta hyvin rupesi hepo toimimaan. Itsestään ei ollut erityisen reipas mutta kuunteli kyllä pohjepyyntöjä.

Ratsu oli aavistuksen kyttäilevä. Purukottarit ja liikehdintä ovella aiheuttivat kylkimyyryä ja tuijotusta. Oli kuitenkin tolkku ja kiva ratsu.

Mentiin muistaakseni koko tunti pääty-ympyröitä, asetuksia ja taivutuksia sisään ja ulos. Pitkillä sivuilla saatettiin tehdä jotain muutakin. Lopuksi tamma kulki oikein kivasti. Ei ollut pahaa kuskin rääkkäystä. Loppuverkkana pyöriteltiin muistaakseni ympyräkahdeksikkoa. Ope kaipasi minulta vielä huolellisempaa asioiden loppuun viemistä. Muuten kehui että olen kehittynyt viimenäkemältä paljon. Kannatti ehdottomasti käydä.

Ongelmia:
tee loppuun asti

Parannusta:
yllättävän kiva ratsu
positiivinen palaute opelta


Tuntia seurannut videoi meidän menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora