maanantai 6. tammikuuta 2014

Toinen kerta Q-tammalla


Maanantaina kun saavuin tallille niin en löytänyt listaa. Aiemmin oli kuitenkin sovittu että menen Qanittalla itsenäisesti. Varustamaan sitä siis. Seisoi taas rauhassa aloillaan hoitaessa. Satulavyölle vähän taas luimi. Kyytiin hyppäsin ekaa kertaa rampilta. Siinäkin oli onneksi apukäsiä pitämässä heppaa aloillaan. Parkkeerasin sen hyvästä ajatuksesta huolimatta väärin päin. Eipä se onneksi mitään sanonut vaikka tulin oikealta puolelta kyytiin.

Kentällä säädettiin jalustimet ja satulavyö. Olisi halunnut hyöriä tai mieluusti kävellä. Taas oli pitelijät tarpeeseen. Kenttä oli aivan superhyvässä kunnossa, kelinä kosteahko +1. Valmiina olleet pikkuesteet ois houkuttaneet hyppäämään.

Kun sitten lähdettiin käyntiä niin hepo pääosin malttoi kävellä mutta väliin tarjosi aina ravia. Ravissa sama juttu ja nosti laukkaa itsekseen. Suht pian alkuverkkaa meninkin sitten kaikki askellajit läpi. Ei onneksi laukassa kiihdytellyt. Mutta hauskasti edelleen nostaa laukan, oikein pomppaa ja kohottaa etusensa korkealle. Yritinpä siinä alkuverkassa muutaman vaihdonkin. Toiseen suuntaan pudotti parin askeleen verran raville, toiseen taisi vaihtaa edestä. Ravissa vähän temponsäätelyitä. Ampaisi eteen, tahti katosi ja takaisin tuli hitaahkosti. Muutoksia kuitenkin.

Lepokäyntejä muistin tänään pitää säännöllisesti ettei päädyttäisi ohjien nykimiseen. Käytin osan käyntipätkistä yhden ohjan pysähdyksen treenaamiseen. Q-tammalla meni alkuun aika pitkään kun pyöri vain väkkärää paikallaan. Mutta sai sitten juonesta kiinni. Kahdeksaa toistoa ei kyllä tullut. Yhteensä ehkä 5 kumpaankin suuntaan tunnin aikana. Tein myös siirtymiä pysähdyksiin ja takaisin käyntiin. Ohjien nykiminen näytti selvästi tulevan siitä jos jäin hepan mielestä vetämään liian pitkäksi aikaa. Myötäys piti siis aloittaa jo ennen kuin oltiin ehditty pysähtyä. Osasin onneksi parantaa.

Käynnissä ja ravissa tehtiin ihan peruspyörittelyä. Yritin vähän väistöjä mutten saanut tammaa juuri astumaan ristiin. Jokunen peruutuskin tehtiin mutta ne ei olleet kovin rentoja eikä hepo selvästi halunnut astua taakse. Muutamia peruutusaskeleita kuitenkin saatiin ilman että hepo hermostui pahasti. Siirtymiä tehtiin myös ravi-seis-ravi. Nämä paremmin kuin Hartsalla.

Ravivolteilla tuntui edelleen juoksevan alta ja taipuvan huonosti. Käyntityö ei juuri helpotusta tuonut. Lopulta jokin naksahti kohdilleen ja reilu puolen tunnin jälkeen tuli oikein kivaa pätkää kun ratsu pysyi ravissa tasaisen pyöreänä vaikka vaihtelin suuntaakin.

Loppuun kokeilin vielä vaihtoja loivaa kahdeksikkoa ratsastaen. Puoliympyrä päähän ja lävistäjällä vaihto. Pääosin muistaakseni vasemmasta oikeaan tuli ravin kautta. Toiseen suuntaan vaihtoi edestä. Mutta tuli sinne jotain hyvänkin tuntuista kun sain pidettyä ohjista ja vähän lyhennettyä. Muuten laukka tuntui sekin vähän tasapainottomalta, ainakin kaarteissa. Laukka oli hankalin askellaji työstää.

Myös loppukäynneissä tehtiin yhden ohjan pysähdyksiä. Yllätyin että tälläkin menohaluisella pääsi ravista käyntiin pitkin ohjin kun muutaman kerran kokeilin. Hommat lopetin käynti-seis -siirtymiin puolipitkillä ohjilla. Hyvästä pysähdyksestä palkitsin hyppäämällä selästä alas. Loppuun vielä vähän talutusharjoituksia. Hepan mielenkiinto ei pysynyt mussa. Välillä pysähtyi hyvin mutta jos en edes hieman alleviivannut että nyt seis niin hepo vain tallusteli menemään ympärilläni. Temponmuutokset käynnissä onnistuivat jotenkuten. Takaisin tallille harjoteltiin tätä kun tammalla rupesi olemaan turhan kiire.

Hepo oli tänään viimekertaa parempi. Reipas muttei edelleenkään pöljäillyt mitään. Ei-toivottuja laukanvaihtoja ei tainnut tulla. Jos tuli niin ei ainakaan monta. Kuuma sille tuli.

Ongelmia:
asetukset hieman työläät saada läpi, vasen vaikeampi
peruutukset hankalimpia

Parannusta:
paremmin kuin viimeksi
keksin miksi nykii ohjia ja osasin korjata

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora