torstai 16. tammikuuta 2014

Kolmas kerta Artulla jumppaa putkeen, paranee


Torstaina arvelin saavani jonkun eri hepan alle. Olin väärässä ja Arttuputki jatkui. Hepo oli taas jo aiemmalla tunnilla hyppelemässä. Pakkasta pihalla oli -16 ja meitä tunnilla 4. Tänään tajusin venytellä odotellessa!

Vaatetukseni oli maneesin lämpöön ylimitoitettua. Turvaliivin jätin matkasta koska en jaksanut ährätä sitä päälle. Arvelin että hypätään ihan pieniä. Toppaliivin jätin aika pian pois enkä kolmisormihanskojakaan pitänyt laukkoihin asti. Silti olin selkä märkänä. Muuten siis lähes samoissa vaatemäärissä kuin eilen pihalla.

Arttu oli pitkin ohjin käynnissä laiskahko. Onneksi vauhti parani kun otin ohjat tuntumalle. Ravi oli reipasta, verkkalaukat vähän kaahotusta. Tultiin puomeja ravissa ja laukassa. Aavistuksen liian lujaa välillä. Mutta nyt sain juonesta kiinni että miten pitää siirtää oikealle kääntäessä painoa vasemmalle jalalle niin ratsu kääntyy paremmin. Piuden vinkkejä miettien.

Kiva oli saada oma ope takaisin. Vaikka sijainenkin oli pätevä niin nyt vaadittiin vielä vähän enemmän ja kommentit tuli asioista, joita en ollut itse huomannut.

Ekat hypyt otettiin useampi ympyrällinen putkeen yhtä pystyä. Yllättävän tasapainoisesti ja kaahamatta päästiin. Lisää energiaa taakse, itse vähän pystympään, korjaukset menoon ei niin lähellä estettä. Kumpaankin suuntaan n. 6 hyppyä.

Sitten taidettiin tulla 3 pystyn jumppasarjaa. 1 laukat väleihin. Eka kerta oli aika hieno. Ei kiihdytellyt yhtään ja pysyi jopa myötälaukassa. Tuntui hyvältä ja ope sanoi että näytti siltä että ei ollut yhtään askelta, jolloin hepo ei olisi ollut hallussa ja avuilla. Jes! Tätä jokusen kerran. Laukat pysyi pääosin oikein. Vähän välillä valui edestä matalaksi muttei pahemmin kiihdytellyt verrattuna esim. parin viikon takaiseen.

Lopuksi hypättiin vielä jumppa, laukanvaihto puomilla ja okseri perään. Laukat vaihtui yllättävän hyvin puomilla. Jälkimmäisellä kerralla kun okseri oli noussut niin keilattiin se alas. Toisella yrityksellä puhtaasti yli. Korkeutta oli kuulemma 85 cm. Joka tällä pohjalla vastaa n. 95 - 100 cm estettä hevosille. Hitusen korkealta tuo jo näyttikin. Varsinkin kun Arttu on pieni ja raskasrakenteinen. Mutta kiva että yritti kuitenkin. Vaikka yritin laittaa hyvän energian päälle ennen hyppyä niin silti tultiin liian hitaasti.

Loppuraveissa yritti vähän kiihdytellä ja ekat kerrat tälle tunnille katseli yläkautta silmiin. Ei onneksi poistunut paikalta. Kun rauhottui niin ope kehotti ratsastamaan vähän eteen. Yksi pieni sivuloikka tuli tunnin aikana kun laukattiin oven ohi. En tiedä mikä oli enkä kyllä välittänytkään.

Nyt rupean lämpenemään Arttuunkin. Syksyllä olin aika ääh. Mutta kivasti yhteistyö paranee. Hepo on kivan reipas ja yritteliäs. Välikäynneissä yritin hidastaa etuosaa ja ratsastaa takaa eteen.

Ongelmia:
1 pudotus
1 säikkysivuloikka
alkuun vähän kiihdytteli laukassa
välillä vähän painui etupainoiseksi
loppuraveissa yläkautta tuijottelua

Parannusta:
hallittua
laukat säilyi pääosin myötäisinä
mukisematta loikki
85 okseri toisella kerralla puhtaasti
kääntyi paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora