lauantai 11. tammikuuta 2014

Kääntelyä ja suhteutettuja


Lauantaina mentiin tallille aikaisin aamulla. Pakkastakin oli n. -15 ja maneesi siis vähintään yhtä kylmä. Aapokin tuntui olevan alkuun vähän nukuksissa, samoin kuski. Mentiin taas samalla metodilla että etuosa ylös ja eteen. Löytyihän sitä reippautta. Alkuverkassa innostuin sitten ratsastamaan pitkille sivuille ravia eteen. Hienosti lähti vaikka kai niitä vaihteita jäi vielä käyttämättäkin. Laukat pyöri yllättävän pyöreinä.

Esteet oli aika nipussa toisessa päässä. Okseri ja 4 pystyä. Alkuun hypättiin ympyrällä 3 laukan väleillä kahta pystyä, toisen kierroksen jälkeen vaihtui poistumissuunta. Ja sama toiseen kierrokseen. Tällä kertaa alotettiin yllättävän tasaisesti eikä tullut pahoja räpellyksiä. Ekalla kerralla vauhtia taisi olla aavistuksen vähän mutta osasin korjata. Lopputuntia kohti Aapo rupesi taas vähän kiihtymään kuten viimeksikin.

Sitten hypättiin muitakin linjoja. Pystyltä okserille 5-6 laukkaa. Ensin mentiin kuudella mutta sitten kaivattiin viittä. Hankalin oli kolmas linja, johon tuli aika tiukka kaarre oikeassa laukassa. Ekalle esteelle piti lähestyä huolella uralla käyden ja mennä mieluummin linjasta vähän ohi. Käytännössä kyse oli sekuntipelistä että koska on juuri oikea aika kääntää. Monesti Aapo lähinnä nauroi sisäpohkeelleni kun yritin saada hepoa uralle.

Muutamat väärät laukat saatiin korjattua pois ja kaksi viimeistä kierrosta (6 hyppyä putkeen) taisi mennä laukkojen osalta puhtaasti, kaikki vaihdot esittäen. Esteitä ei pudotettu yhtään. Kummallakin vikoista kierroksista tuli pientä hutilointia jossain. Ekalla yrityksellä vika 3 laukan väli jäi tosi ahtaaksi kun en tajunnut ottaa tarpeeksi takaisin vaikka ope siitä sanoi. Vikalla kierroksella sitten 6 laukan tiukka kaarre oli vähän lentämällä tultu. Kyseenalaistin myötälaukkaa mutta kuulemma sellainen oli. Pientä kaahottelua lukuunottamatta oikein kivasti siis.

Loppuverkassa Aapo tuntui tosi kivalta, pyöristyi ja keveni. Se oli ihanan mutkaton ratsastaa Sallyyn verrattuna. Eteni ja kulki suoraan. Kylmäkään ei tullut vaan tarkenin (niukasti) ilman takkia.

Ongelmia:
alkuntunnin muutamat vaihtumatta jääneet laukat
tiukat lähestymiset oli hankalia
ope kaipasi hetkittäin energisempää (ei kovempaa) menoa

Parannusta:
lopuksi saatiin kaikki vaihdot
laukka oli pääosin hyvin säädeltävää
ei pudotuksia tai kieltoja


Aleksei videoi menoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora