maanantai 15. huhtikuuta 2013

Uusi esteheppa testissä


Tänään tallilla oli tuuraaja pitämässä ekat tunnit. Heppavalinta oli vähän arpomista puolin ja toisin ja kun mulle sit ehdotettiin Mantaa (Manque Divine) niin suostuin. Manta äkäilee muille hepoille. Kuulemma oli eilen estekisoissa pudottanut kuskinsa. Olen nähnyt siltä vähän perän heittoja ja salamakieltoja joten hitusen jännitti etukäteen. Kelinä oli välillä tihutteleva +4 ja ratsukoita tunnilla oli n. 4 - 5.

Hepo oli vielä tarhassa ja oli siellä tarhakaverinsa kanssa sopuisasti. Minä kun kuvittelin ettei se siedä ketään muita heppoja. Asui ulkokarsinassa. Hepan lämpö oli 37,7. Tosi nätisti oli. Vikalla kerralla kun kävin pyörähtämässä autolla niin hepo sai ovensa auki (taisin laittaa siis huonosti kiinni). Mutta siellä tönötti nätisti sisällä vaikka ovi oli raollaan.

Yllättävän säyseällä tuulella Manta oli tänään. Minä olin enempi neuroottinen muiden läheisyydestä kuin heppa. Wäiskin jälkeen tuntui pieneltä vaikka päälle 155 cm lienee korkea. Nettisivuilla väitetään 170 cm, ei voi mitenkään pitää paikkansa. Vähän vempulan oloinen. Ei ihan niin suoraviivainen liikkuja kuin Wäiski ja BH. Vasempaan kierrokseen ravi tuntui aivan hullulta. Heilui jotenkin eestaas. Piti vielä varmistaa että eihän onnu. Mutta ehkä etujalkojen vähän melova liike aiheuttaa tämän. Laukka oli vähän nelitahtista ja aika kulmikasta. Säätyi huonosti. Pudotti raville kun yritin lyhentää eikä oikein kunnolla venyttänytkään. Enempi kuitenkin venytti kuin lyhensi. Ravissa tehtiin avoja ja pohkeenväistöjä, meni ihan ok.

Verkkahypyt hypättiin ristikko + pysty -linjalle ovelta poispäin. Muut meni 4-6 laukkaa, me pääosin ahtaasti 5. Ekalla kerralla kiihtyi kohti esteitä enkä osannut reagoida. Jatkossa sit myötäsin oikein kunnolla ja yritin pidättää vähän tomerammin välissä. Ope kaipasi että tultais vähän lähemmäs ristikkoa. Vähän parani.

Sitten tultiin kahdesti 4 esteen tehtävä. Takakulmasta ristikko, siitä n. 6 laukkaa pystylle, iso semitiukka kaari katsomon edestä toiselle pystylle ja vielä toinen samanmoinen toiseen suuntaan okserille. Ekalla kerralla ei ollut kovin tasanen ja ennen okseria kuskia vähän arvelutti (jäädyin). Hepo kuitenkin hyppäsi mutta yläpuomi lähti matkaan. Toinen kierros meni paremmin ja nyt kaarteetkaan ei enää niin hirvittäneet.

Tämän jälkeen perään lisättiin vielä 3 estettä. Alkutunnin linja (kummatkin pystyinä) ja yksi aiemmista pystyistä toiseen suuntaan. Alku meni hyvin mutta vitonen oli aika iso (ehkä jopa metrin) ja siihen tyssättiin. En raipannut kun kielsi ja ihan rauhassa otettiin sit uusi lähestyminen paremmalla laukalla. Vähän empi mutta hyppäsi kuitenkin. Taisi pudota ja väli seuraavalle oli taas ahdas. Loppu meni ihan ok. Muut esteet oli turvallisesti ehkä jossain kasikympin kieppeillä. Ristikko toki pienempi.

Saatiin linja vielä sakkona. Eihän se Manta tahtonut sitä ekaa vieläkään hypätä. Taidettiin ottaa siihen pari-kolme kieltoa alle, sitten se laitettiin ristikoksi. Kieltäessä pudotin raippani. Vähän napautin raipalla kun rupesi kieltämään. Hepo vastasi pukeilla. Kertaalleen napautin lähestyessäkin, pukitti siitäkin. Mutta kyydissä pysyin niin pukeissa kuin kielloissakin. Ehkä tie oli huono, olin aavistuksen liikaa menossa ylävartalolla tai pohkeet turhan passiiviset. Ristikkona mentiin yli. Sitten yritettiin vielä vähän pienempänä pystynä kerran tai pari. Mutta ristikkona vasta päästiin yli. Sitten jätettiin siihen. Kuulemma jos oikein vetäsee herneen nokkaan niin sit ei hyppää enää mitään, ei edes ristikkoja.

Loppuraveissa oli kivan tasanen ja rauhallinen. Eikä edelleenkään äkäillyt muille hepoille. Ei silti päässyt suosikkilistalleni. Omasta mielestäni Wäiski on aika paljon helpompi.

Ongelmia:
kiellot
perusistuntaongelmani: nyrkit ei pysy kiinni, kädet kääntyy lappeelleen ja kyynärkulma katoaa

Parannusta:
ope löysi perusongelmani
pysyin kielloissa kyydissä
hirmu kiva hoitaa
ei kyttäillyt nurkkia
ei äkäillyt muille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora