maanantai 15. huhtikuuta 2013

Toinen uusi tamma tälle päivälle


Koska kortissani on vielä aika monta kertaa käyttämättä ja tulevaisuus näyttää epävarmalta niin oli hyvä tekosyy kysellä tunnin jälkeen että mahtuisinko vielä vikalle tunnille. Mut otettiin siihen seitsemänneksi. Näin isossa ryhmässä en oo tainnut tuolla ratsastaakaan. Raijakin ehti jo pitämään tunteja. Hepaksi sain pienen pohdinnan jälkeen Lagunan (Laguna III). Tämäkin oli vielä tarhassa ja sen näkösenä että tulkaa hakemaan mut pois. Vaaleanruunikko, pyrstötähti ja alanaamassa kuin läsin alaosa. Sukupostin mukaan punaruunikko.

Tallilla hoidin käytävällä ja heppa näytti olevan ahne possu. Kun ei ylettynyt turvallaan heiniin niin kavioilla haroi niitä syöntietäisyydelle. Tämäkin heppa oli 37,7 astetta lämmin. Vähän levoton hoitaessa eikä seissyt aloillaan mutta selvittiin. Ei onneksi vihamielinen.

Maneesissa eka havainto ratsun selässä oli että kamala kuin kapea. Harjatessa sitä ei tajunnut. Korkeutta kuitenkin päälle 160 cm arvelisin. Nettisivuilla lukee 165. Kyselin muilta että mimmonen tapaus tämä on. Mennyt iteltä aika ohi koko heppa. Kuulemma alkutunnista aika hidas (ymmärsin että laiska). Saattaa herätä lopputunnista.

Ihana oli taas olla kyydissä, jossa ei kyttäilty päätyjä. Tovi meni että vähän pyöristyi. Oikea kierros oli helpompi. Tehtiin siirtymiä käynnistä raviin. Hyvin siirtyi käyntiin, lopputunnista päästiin myös muodon muuttumatta raville. Alkuun vaati vähän patistelua että raviinsiirtymät ei ois olleet kovin löysiä. Lagunan kanssa ongelmani oli liian vähän toimivat jalat, liian pitkät ohjat (tästä kuulin eniten) ja liian matalat ja kauas sivuille karkaavat kädet. Ravissa sai alkuun kovistella liikkumaan tehokkaammin. Tehtiin myös lävistäjät käynnissä pohkeenväistöä. Vähän meinasi vähäkin vauhti kadota. Omasta mielestäni hepo oli turhan mutkalla mutta opelle kelpasi mutkuus.

Vasen laukka oli alkuun kammottavaa. Pompin penkissä mutta pahempaa oli että pudotteli joka kierroksella raville. Enkä saanut heti takaisin laukkaan. Kun hidastin ravia ja otin kuulolle niin sitten nosti. Eikä keskilaukat oikein irronneet. Ravissa oli vähän paremmin ytyä omasta takaa laukan jälkeen. Oikea laukka toimi onneksi paljon paremmin. Tehtiin lävistäjillä ensin käynnin kautta laukan vaihdot, sitten keskilaukasta raville ja lopuksi vielä keskiravista koottuun raviin. Laukasta käyntiin oli vaikeinta. Eikä kyllä ravissa venyttänyt mielestäni niin paljon kuin olisi voinut.

Tämäkin tunti tuntui menneen aivan hujauksessa. Loppuraveissa oli vähän tasaisempi ja ope kehui että lopussa rupesi näyttämään hyvältä. Ite en edelleenkään ollut ihan tyytyväinen. Tasapainottelu omien käsien kantamisen ja ratsun pään kantamisen välillä oli aika hiuksenhienoa. Enkä osannut ratsastaa tarpeeksi pohkeilla. Onneksi jälkimmäinen pätkä vasenta laukkaa meni jo huomattavasti paremmin eikä tiputellut kuin ehkä joka toinen kierros raville. Oikeassa laukassa jos pudotti niin uuden noston sai tehtyä lähes samantien. Vasemmassa mahtoi olla kaviot enempi solmussa hepan mielestä.

En nyt hirmuisesti ihastunut tähänkään. Mutta tulinpa tuppautuneeksi huomiseksikin tunnille ja ope paljasti ratsuni jo etukäteen: Faia (korjattu j pois välistä). Eli taas uusi. Tunnustan etten vieläkään tunnista kuin noin puolet tallin hevosista. Tunnin jälkeen oli +4 ja satoi vettä.

Ongelmia:
vasen laukka
perusistuntaongelmani

Parannusta:
loppua kohti vähän parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora