tiistai 23. huhtikuuta 2013

Koulukisaheppaa etsimässä


Perjantaina tunnin jälkeen kysäisin omistajalta että onnistuisiko seuran järkkäämiin koulukisoihin lainaheppa. Onnistuu mutta Valmalle oli jo muita suunnitelmia. Siinä sitten vähän pähkäiltiin kisaratsua. Lopputulos oli että saan aika vapaasti valita kunhan vaan keksisin että mikä. Fb:stä kyselin vähän apuja ja Tiina vinkkasikin Rusinaa. Tihta oli aiemmin ollut ekana vaihtoehtona. Rusinan kanssa meni viimeksi suht kivasti ja perjantaiopekin suositteli sitä. Siis testailemaan Rusinaa.

Tallissa hepo ei ollut kovin herttainen vaan uhitteli hampailla heti alkuhaistelun jälkeen vaikken edes tehnyt mitään. Sidoin kiinni. Satulaa äkäili sen verran paljon jo ovelta että suosiolla pyysin apua hepan kiinni pitämiseen. Sitten olikin nätisti.

Ratsukoita tunnilla oli 5 tai 6, en tarkkaan muista. Maneesiin tuli vielä yksi yksäri mutta hyvin mahduttiin. Päivän aiheena temponmuutokset ja opena kesäope. Alkukäynneissä Rusina liikkui kivasti eteen ja sain sen pyöreäksi suht nopsaan. Käynnissä testasin takaosan väistätystä ja väisti ihanan helposti. Ravissa olikin sitten hankalampaa saada pyöristymään. Taivutuksen kautta sanoi ope ja yritin kyllä. Ulkotuki taisi karkailla eikä pohkeetkaan olleet tarpeeksi aktiiviset. Ravista ei oikein hyvää tullut. Alkulaukoissa vasen kierros oli helpompi, oikea hankalampi. Ope kommentoi että en saa antaa Rusinan vyöryä. Enkä edes huomannut moista. Etupainoinen se oli ja ohjat luisui pitkiksi mutta käsiini en antanut sen nojata. Siirtymät alaspäin oli aika vyöryviä.

Alkuverkat hoidettiin suht sukkelaan pois alta että ehdittiin keskittyä itse tehtävään eli temponmuutoksiin. Alussa oli taas ravin pyöreyden kanssa hakemista mutta löytyihän se. Välillä pysyi hyvänä pidempäänkin, välillä nousi ja tuli hankalahkosti takaisin. Pohkeista liikkui eteen mutta tahti vähän kiihtyi. Parhaimmillaan kuunteli istuntaa ja hidasti muodon muuttumatta. Hirveän suuria eroja ei saatu mutta jotain kuitenkin.

Laukassa erot oli vielä pienempiä. Kunnon lyhennystä ei tullut mutta "lyhyestä" laukasta ero normaaliin etenevään laukkaan oli kuitenkin jonkinlainen. Vasempaan suuntaan pysyi melko tasaisen pyöreänä, oikeassa kierroksessa välillä nousi. Ope suositteli tekemään siirtymiä raville jos tuntuu pelkältä vyörymiseltä. Muutama tehtiinkin. Laukat nousi näppärästi sekä käynnistä että ravista mutta laukasta raville hepo venyi pitkäksi ja vyöryi.

Loppuverkassa hepo painui jo turhankin matalaksi edestä. Yritin korjata pohkeella eteen mutta meni vain epätasaiseksi. Vähän vaihtelin suuntaa. Viimeinen siirtymä käyntiin valahti taas pitkäksi enkä ollut tyytyväinen. Otin sitten muutaman kerran uusiksi yrittäen pitää hepan paremmin paketissa. Tämä parani. Eiköhän Rusinasta tän perusteella kisaheppani tule. Siirtymiä pitäisi tehdä hirmuisesti.

Paluumatkalla talliin harjoteltiin vielä taluttamista. Melko hyvin toimi. Hienosti ainakin perutti pyynnöstä. Raville en saanut enkä viitsinyt usuttaa. Tunnin jälkeen tallissa käyttäytyi hyvin. Myös kun pikaharjasin.

Ongelmia:
vyöryminen
siirtymät alaspäin

Parannusta:
hetkittäin aika tasainen
nosti laukat näppärästi ja aina oikein
ei kyttäillyt mitään

2 kommenttia:

  1. Kiva, jos Rusinasta olisi kisaratsuksi. Minulla on semmoinen mielikuva, että se tasaisen varma puksuttaja, joka varmasti suoriutuu ihan kiitettävästi B:n radoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisakäyttäytymisestä ei paljon käsitystä ole mutta uskoisin että Rusina hoitaa oman osuutensa mallikkaasti. Ei tulospaineita, kisoissahan se nähdään :) Kiitos hyvästä vinkistä.

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora