perjantai 5. huhtikuuta 2013

Katsomon kyttäilyä


Perjantaina satuin olemaan Lappeenrannassa niin illaksi piti tuppautua tallille. Sain valita esteiden ja koulun väliltä ja hinguin taas hyppäämään. Ennen tallille menoa kotiohjelmassa oli varusteiden hinkkaus. Ennen tuntia piti ratsuilta mitata lämmöt liikkeellä olevan herpesepäilyn takia. Ratsuksi osui näemmä kakkosesteheppa eli BH, lämpö 37,6 astetta. Eikä heppa ois yhtään tykännyt mittaamisesta. Laitoin sen kiinni ja silti oli mullakin vähän epäluuloinen olo. Mutta selvisin tuosta kuten harjaamisesta ja varustamisestakin. Vaikka hepo odottikin oikea takajalka ylhäällä koukussa. Tänään ymmärsin laittaa ponikannukseni estetunnille.

Ratsukoita oli tunnilla 6 ja esteet oli valmiina maneesissa. Tyypilliseen tapaansa BH kyttäili katsomoa. Tuntui jo tutulta Valman ja Koran jälkeen. Alkuun taas vähän kouluratsastusta, avoja ja laukkalisäyksiä. Laukat nousi ihanan hyvin. Alkupyöristymisessä kesti tovin.

Tänäänkään ei alotettu ristikolla (semmosta ei edes ollut). Verkkahypyt maneesin peräpäässä portille oikeassa kierroksessa. Sitten sateenkaarieste kohti katsomoa vasemmassa kierroksessa. Vähän tuli sivuloikkia katsomon kohdalla. Sitten ruotsilankkuokseria vasemmassa kierroksessa. Tämän jälkeen nämä 3 ekaa estettä hypättiin peräkkäin. Väleihin tuli 5 ja 4 laukkaa. Myötää paremmin okserille tuli sanomista. Jälkimmäisellä kerralla päästiin paremmin kohti katsomoa.

Sitten tultiin ravilähestymisellä 1 laukan sarjaa (ristikkoina). Edessä oli ponnistuspuomi. Lähestyminen oli katsomon edestä niin siinä oli meidän suurimmat ongelmat kun lähestyessä hepo poukkoili. Kertaalleen nosti laukan just ennen ponnistuspuomia. Kertaalleen väliin lipsahti toinenkin askel (kuskia nauratti kovasti). Saatiin sakkokierros ja alun ravivolttipömeleiden jälkeen käänsin ensin ohi ja peruutettiin. Uudella lähestymisellä päästiin vihdoin ravissa sisään. Huusin että jes! Välikin meni paremmin.

Tämän jälkeen tultiin pitkällä sivulla ovelta kahden laukan sarjaa. Kyttäili taas katsomon edessä ja tultiin aika lyhyttä laukkaa katsomon ohi. Hassua oli ratsastaa eteen kohti estettä mutta osasin jopa katsoa ponnistuspaikat. Sitten perään lisättiin okseri. Ekan kerran meni ihan ok. Kun okseri nousi niin tultiin vähän juureen. Lopuksi kaikki hyppäsi vielä pelkän okserin. Nyt hypättiin vähän kaukaa mutta heppa lähti sieltä mistä pyysin. Ja helposti yli vaikka este huiteli jo lähempänä metriä.

Loppuraveissa ratsu oli vihdoin pyöreämpi ja kiva ratsastaa. Loppukäynnit pitkin ohjin päästiin katsomopäädystäkin ilman ongelmia. Isompia ääniä kyllä loikki. Kiinnitin huomiota vapaan käynnin passimaisuuteen. Ja toinen takanen nousi edelleen liikaa. Tunnin jälkeen oli ihan yhtä hankala karsinassa kuin ennen tuntia.

Ongelmia:
katsomopäädyn kyttäily
äkäily karsinassa

Parannusta:
hypyt onnistui paljon paremmin kuin viimeksi
ei ollut löysä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora