tiistai 16. huhtikuuta 2013

Istuntaohjautuvaa tasaista menoa, kolmas uusi tamma tälle viikolle


Kausikortin kuluttamisvaihe päällä. Tiistainakin siis tallille ja ratsuna Gospoja Faia eli Faia (ei Faija kuten luulin). Hepo olikin tamma. Löysin sen ulkokarsinasta mistä pitikin ja nätisti tuli mukaan talliin kuntoon laitettavaksi. Tummaruunikko, pieni tähti ja takasukat. Korkeutta lähemmäs 170 cm arvelisin. Kipa on ainoa, josta löysin hepasta tietoja ja siellä syntymävuodeksi kerrotaan 2002. Karvaa irtosi paljon. Kiltisti oli hoidettaessa. Lämpö tälläkin 37,7°C. Mantan koulusatula, omat suitset.

Ratsukoita tunnilla oli 5 ja lämmintä oli +6. Heppa oli alkuun vähän kankean olonen ja ope käski taivutella huolellisesti. Ravi oli hirmu tasanen ja oli helpompi istua harjotusravissa kuin keventää. Kuunteli tosi herkästi istuntaa siirtymissä ravista käyntiin. Hitusen kuunteli myös ääniä ulkoa mutta omasta mielestäni ei kyttäillyt. Open mielestä vähän taisi. Meidän vauhti oli aika rauhallinen mutta ite jotenkin harmonisoiduin olemaan mukana enkä niinkään patistellut lisää tempoa. Ihan alkutunnista vain kaivattiin tehokkaampaa ravia, sen jälkeen ei asiasta taidettu sanoa. Alku- ja loppukäynneissä hepan häntä vispasi hassusti.

Kovin kummallisia tehtäviä ei tehty. Oisko vähän tultu väistöjä käynnissä ja hitusen raviavoja. Oikea kierros oli helpompi ja siinä pyöristyikin nopeammin. Laukkatehtävä oli aika rauhallinen, takapäädystä keskilinjalle (ravissa/käynnissä) ja siinä nosto. Alkuun vasenta laukkaa, sitten vaihdettiin suuntaa ja oikeaa. Pikkusen jännittyi katsomoa ennen kun kuului rapinoita. Piti taivuttaa laukassa ihan kunnolla että laukka lähti pyörimään vähän paremmin. Alkuun kuvittelin että laukka ei nousisi kun meno oli niin rauhallista. Mutta tulihan se sieltä. Tämän jälkeen jopa vähän ennakoi mutten viitsinyt puuttua. Hyvin päästiin laukkaan siis ja joka kerta nousi myötälaukka. Myöhemmin ruvettiin pyöräyttämään keskeltä voltti uralle. Puolipidätteitä kaipasi ope. Kääntyihän se Faiakin vaikka oli niin iso. Ja rupesi vähän myötäämään laukassakin. Välillä laukkasin vielä lyhyen sivun yli että sain hepan kuulolle. Omaa vuoroa joutui aina vähän odottelemaan käynnissä tai seis.

Tämäkin tunti meni aivan vilauksessa ohi. Loppuraveissa hepan oma moottori toimi ja liikkui jo ihan kelvosti eteen. Melko tasaisenakin. Itellä oli hirmu rauhallinen olo tämän kyydissä. Harvinaista kyllä niin hepo jatkoi vielä seuraavalle tunnille. Unohdin vain tyystin myöhemmin katsoa miltä seuraavan tunnin meno näytti kun kävin maksamassa.

Ongelmia:
alkuun oli vähän pitkänä

Parannusta:
kivan tasainen
sain taipumaan ja koukistamaan jalkoja
kaikki laukat nousi oikein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora