lauantai 13. lokakuuta 2012

Uusintakerta esteillä Sulon kanssa, metristä yli


Lauantaiaamusta mentiin taas Annen kanssa hyppäämään kaksin ABC:lle. Anne toivoi itselleen Aapon ja saikin sen, minä sain sovitusti kokeilla Suloa uudelleen josko sillä olisi nyt vauhdikkaampi päivä. Keliä oli +4 ja tällä kertaa ope ei kysellyt toivomuksia tehtävistä. Esteistä tuli pääty-ympyrän kaarelle kavaletti-innari (4 kpl) ja pitkien sivujen suuntaisesti tuli linjat innari + 1 laukka.

Alkuverkassa Sulo taas kiemurteli enkä saanut siihen ihan kunnon otetta. Tiesin kyllä jo kovasti mitä pitää yrittää. Käsillä ei saa keventää  ja ulko-ohjalla pitää estää lapojen karkailu. Alkuun mentiin kavaletteja ympyrällä ravissa ja kamala kun oli jo vaikeaa. Pohkeet kiinni, johda, istu hypyssä, ratsasta eteen, tähtää keskelle. Kevyt istuntani levähteli millon mihinkin. Kuulemma lähinnä koskettelin liikaa satulaa enkä pysynyt ylhäällä. Jalkojen joustossakin oli taas puutteita. Katsekin taisi harhailla. Kahteen tai kolmeen asiaan sain vielä keskityttyä kerrallaan mutta loput sitten jäi.

Linjoja tultiin myös ensin puomeina. Väleihin 2 ja 4 raviaskelta. Monesti tuli yksi liikaa ja lopussa Sulo loikahti laukalle. Tähän onneksi toistot ja oma tahto tepsi ja meno parani. Laukassa tuli sanomista että tullaan liian juureen, ainakin hypyissä.

Tehtävä rupesi menemään siten, että tultiin ensin kierros (tai lisäksi sakkokierros) ympyrällä ja sitten suora linja perään. Välillä kaksi kierrosta putkeen. Itellä laukan pysyminen napakkana oli ongelma. Vähän unohdin ratsastaa. Muutamat eri aikaan hyppyyn lähtemiset esitettiin mutta kaikesta mentiin kuitenkin pudottamatta yhdessä yli. Osa myös rämmittiin kun vauhti hyytyi. Linjojen jälkeen oli monesti väärä laukka.

Itelle ongelma oli tajuta ettei tarvi mennä kovin lujaa kunhan laukka ei valu löysäksi. Kyllä Sulo niistä yli ponnistaa. Esteiden noustessa hepo rupesi vähän jopa kuumumaan. Tänään sitä sai lopputunnista jo pidätellä. Kun esteet nousi niin ohje oli että linjalla yhden laukan välissä pitää istua alas ja suoristua. Käytännössä aika loppui kesken enkä ehtinyt sitten enää kunnolla vikaan hyppyyn mukaan. Mutta nostipa ope tänään esteitä ja metrinenkin ylitettiin puhtaasti. Tosin piti päästää ohjia pidemmäksi etten vedä suusta kun ylävartalo oli vielä edellisestä askeleesta jäljessä. Mutta ei kieltoja. Ope kehui että meno parani hienosti loppua kohti vaikka itestä tuntui edelleen vähän hankalalta. Näistä tarvitsisi ne videotodisteet.

Ongelmia:
kiemurtelua
säätelyongelmia
vääriä laukkoja
ponnistuspaikat
isommilla esteillä hyppäsin ylös
kädet ei pysy kevyessä ravissa aloillaan enkä huomaa sitä

Parannusta:
liikkui paremmin eteen kuin viimeksi
ei kieltoja eikä pudotuksia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora