perjantai 12. lokakuuta 2012

Laukansäätelyä puomeilla jalustimet kaulalla


Tunnin aiheena oli puomeja. Haaveilin jostain kivasta hepasta mutta listassa luki taas Töpö. Pohdin että pitäisikö taas yrittää vaihtaa ratsua niin tunti menisi hyvin. Hoidin hepan sidottuna ja ratkaisu oli hyvä. Hyöri taas karsinassa ja satulalle kiukutteli. Tallikäyttäytymisestä miinusta. Kelinä oli +6, oltiin maneesissa (maneesin mittari näytti +8) ja ratsukoita tunnilla oli 7.

Alkuverkassa Töpö oli muistaakseni vähän raskas ja etupainoinen. En muista tarkkaan. Melko pian taidettiin alottaa puomitehtävillä. Ensin ravisäätelyä ja meni ainakin sinnepäin. Ite taisin vähän ratsastella. Sitten mentiin puomeja siirtymillä. Ravipuomit ensin, sitten laukannosto, laukkavoltti puomin yli ympyrällä ja vielä ympyrän jälkeen suoralla toinen puomi. Piti laskea lähestymiset puomeille ja tänään olin tosi ruosteessa. Laskin miten sattuu ja osuttiin myös puomeille lähinnä huonosti. Jos Töpö harppasi kauempaa niin laukka vaihtui monesti vääräksi. Ei mitään kovin ihanaa menoa. Ohjatkin oli kuulemma liian pitkät.

Toiseen suuntaan tultiin ensin puomi laukassa, laukkaympyrä puomin yli ja ravipuomit suoraan. Se meni paremmin vaikka laukasta raville vähän valuttiin. Ravissa piti istua rennommin. Käskyjä tuli että nyrkit kiinni ja kädet alas. Varsinkin pidätysyrityksissä kädet tahtoi nousta.

Kun tultiin kolme kerrallaan linjaa (17 metriä) laukassa niin oikeaan kierrokseen Töpö oli ihan mutkalla. Kun yritin suoristaa ratsua niin se vaihtoi laukan. Oli vähän turhauttavaa. Linjan väli oli ensin vähän turhan pitkä ja saatiin mennä aika reilusti. Opelta tuli kritiikkiä että seison liikaa jalustimilla ja ne piti nostaa kaulalle. Vähän hirvitti mutta vastoin odotuksia se oikeasti helpotti eloa. Laukka vaihtui oikeassa kierroksessa tehtävälläkin monesti vasemmaksi. Tultiin viidellä ja kuudella laukalla.

Toiseen suuntaan sama juttu. Välillä tuli kumpaankin kierrokseen askelvirheitä ja raviaskelia puomeille. Ei mennyt ihan huipusti mutta tulipa "erittäin hyvä" -kommenttikin. Jos meno ei nyt ollut niin ihanaa kuin viimeksi niin lohdutti kovasti lopputunnista saatu personalpiiskaus. Piti tulla seitsemällä laukalla, sitten viidellä, sen jälkeen neljällä ja taas seitsemällä. Neljä taisi onnistua heti (video paljasti askelvirheen), vähän hirvitti kyllä ilman jalustimia. Seitsemään vaati sen jälkeen muutaman yrityksen mutta onnistui nekin.

Tällä kertaa ei tullut viimekerran palasten loksahdusta. Mutta piiskurointi korvasi menetetyt onnistumiset.

Ongelmia:
alku oli aika takkusta
Töpö vaihteli laukkoja alkutunnista itekseen

Parannusta:
lopputunnista ei enää vaihdellut laukkoja
istuin paremmin ilman jalustimia
ei kovin ihanaa mutta piiskaus korvasi

Anne kuvasi meidän menoa. Tässä kooste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora