keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Helpompaa vastalaukkaamista Sulolla


Keskiviikkona päädyimme jälleen Annen kanssa ABC:lle. Koulutunnille viiden hengen ryhmään. Arvelin vähän väärin saavani jonkin muun ratsun tällä kertaa alleni. Ope oli näemmä sitä mieltä että Sulon kanssa saan sopivaa treeniä. Pihalla oli sateinen +3, me maneesissa. Tälle syksylle eka tunti maneesissa kun ratsastin takki päällä ja kuumahan siinä lopulta tuli.

Viimeksi tuli ohjeistusta että koulusatula pitää laittaa vähän taaemmas. Nyt se oli kuulemma jo himpun verran turhan takana. Mutta annettiin olla. Viimeiset taaksenykimiset maneesissa olisi siis voinut jättää välistä.

Alkuverkassa tuli taas niitä samoja asioita. Kaikkea ei tosin tarvinnut sanoa ääneen vaan open ekasta katseesta muistin että kohta se sanoo että pidä kädet paikallaan kun kevennät. Pistin heppaa omasta mielestäni kunnolla töihin jo heti verkassa. Laukat tuntui kivoilta. Sulo kiemurteli vähän tavallista vähemmän.

Päivän tehtävä oli vastalaukat. Ei taas alotettu mitenkään turhan helposti vaan heti vaan uraa pitkin vastalaukkaa. Kulmat toki pyöristäen. Ja kun se sujui niin päätyihin ympyrät vastalaukassa. Ensin mentiin oikeassa kierroksessa. Sulo oli vähän jännittynyt ja laukkasi hirvimoodissa pää pystyssä. Mutta vastalaukka nousi ja pysyi hyvin. Oli oikeastaan aika helppoa. Siksi ehkä sorruin vähän matkustamaan. Taisi ope sanoa jossain välissä että työstä enemmän. Rentouta jalat ja lyhennä laukkaa. Muutaman kerran hepo tipautti raville kun jonkun takapuoli lähestyi liikaa. Mutta hyvin nousi vastalaukka takaisin.

Toinen kierros ei ollutkaan niin helppo. Vastalaukka nousi tahmaammin ja tiputteli raville jos en ollut tarkkana. Oli pakko ruveta ratsastamaan. Tuli edelleen ravipudotuksia mutta selvittiin kuitenkin sangen hyvin ympyröistäkin. Opelta tuli kehuja että hyvältä näyttää kun rupesin jotain tekemään. Vastasin että oli pakko. Loppuraveissa Sulo venytti kaulaa kivasti tuntumalla. Ei tainnut ihan päin honkia mennä kun seuraava kuskikin kehui meidän menoa.

Tämä oli kiva tunti torstain Valmailun jälkeen. Osaan sittenkin ratsastaa vastalaukkaa.

Ongelmia:
alkuun unohduin matkustamaan
jalat jännittyi edelleen kippuraan

Parannusta:
kun ratsastin niin meno parani
tänään en puristanut niin pahasti polvilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora