lauantai 20. lokakuuta 2012

Keravalla ison kimon kyydissä


Helsingin (HIHS) reissulla päädyin tietysti tallille. Tällä kertaa ihan uuteen paikkaan Keravalle. Yhden leiriläisen nykyiseen ratsastuspaikkaan. Anne oli helppo houkutella mukaan. Estetunnista haaveiltiin mutta oli vissiin ylipäänsä hyvä että mahduttiin kummatkin samalle tunnille. Tunnin tasosta tai tarkemmasta ohjelmasta ei oikein saanut tietoa etukäteen.

Tallin kaikki hevostunnit ovat 5 hengen pienryhmätunteja. Tallille löydettiin julkisilla helposti mutta matkaan meni aikaa ja rahaa (7 € kertalippu). Tunnista maksettiin kaverillemme 42 € (jonka kortilla siellä käytiin). Heppalista löytyi seinältä ja muut tuntilaiset oli ihanan avuliaita. Talli oli pienehkö eikä karsinatkaan hirmu suuria olleet. Ratsukseni osui kimo Merlot ja Anne sai Wichitan, joka oli yksi etukäteen haaveilemistani. Itellä siis isojen kimojen putki jatkui, Merlotilla säkää oli jotain 170 sentin hujakoilla. Kaikki tuntimme ratsut oli ihan hevosen kokoisia. Tallissa hepo oli aavistuksen äkäinen muttei tehnyt mitään. Kuntoonlaitto onnistui hyvin.

Maneesi oli kentän takana, vähän tuli kävelymatkaa pihalla. Keli oli harmaa +10. Toinen puoli maneesista oli remontissa mutta hyvin mahdottiin puolikkaalle. Ope esittäytyi Piiaksi. Merlot on nettivivujen mukaan 6v. Hepo oli edestä raskas ja vähän hidas reagoimaan. Alkuun meni tovi että sain sen kunnolla liikkeelle. Alotettiin käynnissä ratsastamalla pitkillä sivuilla eteen ja lyhentämällä lyhyillä sivuilla. Takaisin tuleminen onnistui eteenratsastusta paremmin. Suht pian hepo nyökkäsi pyöreäksi. Tämäkin toimi niin että jos pohkeet olivat irti niin turpa nousi.

Ravissa ratsastettiin pääty-ympyröitä. Sanomista tuli taas samoista tutuista ongelmistani. Jalat rennoiksi ja semmosta. Kyynärkulmasta taisi tulla vain yksi huomautus tunnin aikana. Pääty-ympyröillä tehtiin myös muutama laukannosto oikeassa kierroksessa. Ekalla kerralla nousi huonosti, myöhemmät paremmin. Tuli aikamoinen alkeismoka kun ohjaus vähän petti ja juostiin yksi kartio kumoon. Ei enää tällä tasolla!

Tämän jälkeen mentiin kolmikaarista oikeasta kierroksesta. Keskilinjalla oli tötsät, joiden välistä piti tähdätä. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Sai istua alas tai keventää. Menin harjoitusravia niin ei tarvinnut murehtia kevennyksen vaihtoja. Tässä vaiheessa hepo painui kuolaimen alle ja jotain muutakin pientä oli pielessä. Ehdin jo mielessäni paheksua opea kun ei sano mitään. Mutta sitten sainkin huomautuksia juuri näistä asioista. Sittenkin tarkkasilmäinen. Sen jälkeen ravissa ruvettiin tekemään käyntiin siirtymät tötsien välissä. Aika hitaasti Merlot tuli käyntiin ja jatkoi vähän tahmeasti takaisin ravillekin. Tulipa kertaalleen vähän tarpeettomankin napakasti muistutettua raipalla että ravia, hoi!

Toiseen suuntaan aloitettiin kolmikaarista heti ravissa. Suht pian ruvettiin tulemaan keskimmäinen kaarre laukassa. Laukat nousi ihan ok mutta ohjauksen täsmällisyydestä tuli sanomista. Ei taidettu tulla laukassa ihan suoraan keskilinjan yli. Ravi laukan jälkeen oli vähän vyörymistä.

Lopuksi tultiin vielä kumpaankin suuntaan ravissa kaartoja radan poikki ja keskilinjalla käyntiin. Siitä piti vielä päästä takaisin raviin ennen käännöstä pitkälle sivulle. Merlot toimi edelleen hitaasti. Jarrutuksen sai aloittaa heti käännöksen jälkeen. Opelle tuskailin että hepo ei hidasta istunnalla vaan joudun vetämään. Ope totesi että olen vasta ekaa kertaa sen kyydissä ja se menee jo sangen hyvin. Eli ihan mahdottomia ei kannata edes toivoa. Kai se oli lohduttavaa. Ite tahtoisin sinne täydellisyyteen.

Sitten vielä vähän ravailua ja loppukäynnit pitkin ohjin. Heppa jatkoi hommia seuraavalle tunnille.

Ongelmia:
heppa reagoi vähän hitaasti
istunnassa samat vanhat
pohkeet liian takana
ei laukattu kuin lyhyitä pätkiä kerrallaan eikä vasenta laukkaa ollenkaan

Parannusta:
liikkui ihan nätisti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora