perjantai 26. lokakuuta 2012

Kaarevia estelinjoja


Perjantain tunnilla oli ohjelman mukaisesti esteitä. Tarkemmin kaarevaa linjaa. Oma ope oli estynyt ja tunnin piti kesäinen punapää. Arvelin ettei mitään kovin haastavia mennä mutta pieleen meni. Ratsukseni oli onneksi merkattu taas Valma. Tallissa louskutti tälläkin kertaa satulalle. Suitset meni ok. Esteet oli maneesissa valmiina. Keskilinjan molemmin puolin 2 pystyä ja okseri, vähän epämääräisillä väleillä ja teillä omaan silmään. Ensilumi tuli viimeyönä ja pihalla oli valkoista, -3. Ratsukoita oli tunnilla kivasti vain 5. Tänään Valma ei pullistellut kovin pahasti.

Alkuverkassa Valma kertaalleen säikähti kohti laukkaavaa Ediä. Open ohje oli että ratsasta vain rohkeasti eteenpäin. Nyykähdin taas etukenoon kauhistelemaan.

Hypyt aloitettiin oikeaan kierrokseen ympyrällä ristikosta. Omat reitit (ympyrän kaari) oli vähän mitä sattuu mutta yli päästiin. Sitten vasempaan kierrokseen sama pystynä. Tämän jälkeen alotettiinkin jo tehtävä. Aluksi jokaisen esteen jälkeen tehtiin voltti maapuomin yli. Meillä oli vähän sisäpohje- ja liirausongelmia. Puomeille ja esteille kuitenkin osuttiin vaikka yksi voltti ekalla kierroksella pullistuikin okserin ympäri. Tätä ehdittiin mennä muistaakseni kolmesti. Esteet oli turvallisen pieniä.

Sitten lisää haastetta ja pelkkä linja kaarevilla teillä. Jokaisella esteellä piti vaihtaa laukka. Esteetkin vähän nousi. Lopulta hypättiin n. 80 cm. Ope kyseli että paljonko olen Valman kanssa hypännyt. Vastaus oli että enempi tekniikkaa ja pieniä. Eka kierros oli omasta mielestäni meidän paras. Tultiin yhteensä kolmesti. Hyppytauko painaa taas kun kasikympin okseri näytti isolta. Osa sai hypätä korkeampaakin. Jokunen este keilattiin kun unohdin puolipidätteet. Kertaalleen meinasi myös lähteä vikan jälkeen kiihdyttelemään.

Etukäteen povailin ongelmia mutta taas selvittiin kaikista yli ilman pahempaa kaahausta ja paljon paremmin kuin olisin uskonut. Tunnin jälkeen parkkiksella auto ajoi aavistuksen turhan lujaa melko läheltä meitä mutta Valma oli ihan rauhallinen.

Ongelmia:
etukenotin
oikea kantapää ei pysy alhaalla
keilattiin jokunen kun puolipidätteet unohtu
pohkeet ei muista olla kiinni

Parannusta:
ei kieltoja
ei säikkynyt autoa pihalla

Anne oli kuvaamassa meidän hyppyjä. Kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora