keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Rästimässä perjantaita Valmalla, tehtävät haastavimmasta päästä


Keskiviikkona menin rästimään edellisperjantain tuntini. Estevalkka oli tältä päivältä peruttu. Tunnilla piti olla esteitä mutta syysloman takia hypyt olikin siirretty ensi viikkoon. Menin silti ja ratsukseni sain Valman. Tallissa tamma näytti selvästi että satula ei ole kiva juttu ja louskautti sille. Ehdinpä harjata hepalta harjan ja hännänkin. Muut kuskit olivat melko nuoria. Ratsukoita tunnilla oli n. 7 ja pihalla oli +2. Valma oli saanut etusiinsa hokit. Takakenkiä sillä ei ole.

Treeniaiheet oli tänään meille melko haastavia. Alkuverkkojen jälkeen jäätiin ympyröille. Me oltiin takapäädyssä Vapun ja Aksun kanssa. Ensin käynnissä takaosan väistätystä ulos, sitten laukansäätelyä. Vasen pohje oli vähän vaikeampi saada läpi mutten huomannut suurta eroa. Yllättävän hyvin väisti kumpaankin suuntaan. Ainakin opelta tuli melko paljon kehuja. Omasta mielestäni ei menty ihan niin hyvin.

Laukassa säätely toimi aika huonosti. Eteen löytyi lisää vauhtia mutta hidastusta sai ope vaatia meiltä aika monesti. Valma myös innostui/hermostui ja pukitti muutaman kerran. Siitä tuli kehuja miten reagoin nopeasti kun oli tiputtamassa raville. Itseäni jännitti eniten viereisen ympyrän kohti laukkaavat ponit. Oiottiin vähän keskeltä ja siitä tuli sanomista. Mutta ei säikkynyt kertaakaan tai yrittänyt vastaantulevia pakoon.

Vauhtia oli tänään melko paljon ja loppuraveissa baanattiin monta kierrosta ennen kuin meno rauhottui. Mutta rauhottui lopulta. Ope sanoi että pitäisi käyttää kannuksia että sisäpohkeen saisi paremmin läpi. Sisäinen kukkahattuni jätti turpahihnan tänään vähän löysemmälle. Tuntui ettei ollut jarruja. Ei siis kannata. Kädet kipeytyi. Tunnin jälkeen pihalla testailin talutustottelevaisuutta. Eteenpäin ihan ok. Peruutti vähän pelästyen.

Valma hikosi taas märäksi. Tallissa nakkasin loimen niskaan. Siitäkään ei tykännyt. Mutta rapsuteltavana seisoi mielellään. Kun lopetin niin se koiratyyliin törkki että lisää. On se ihana.

Ongelmia:
väistöt (omasta mielestäni)
laukansäätely
tasainen ohjastuntuma
3 pukkia laukassa

Parannusta:
istuin kuulemma paremmin eikä nousevat jalat tänään haitanneet opea
ei säikkynyt
meni paremmin kuin olisin arvellut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora