maanantai 2. joulukuuta 2013

Tallihirmun paha päivä


Maanantaina sain mielikseni taas Harmonian ratsukseni. Hepo oli taas tallissa odottelemassa. Edellisviikon perusteella osasin jo varautua että tamma ei välttämättä ole kovin lempeällä päällä. Laitoin hepan taas heti alkuun kiinni. Alku meni ihan hyvin. Päätä ja kaulaa sai harjata, mutta muuten Harmonia oli aika pitkälle sitä mieltä ettei siihen saisi juuri koskea. Uhkaili hampaillaan irvistellen, naru oli säädetty sopivaksi ettei ylettynyt minuun. Enempi taisi kyllä olla uhkailua kuin oikeita yrityksiä. Mutta takasillaan rupesi latomaan seinään ihan kunnolla. Nosteli jalkaa jopa kun seisoin vieressä.

Vasemman puolen sain harjattua jotenkuten, oikealla tuli taas lisää konfliktia ja kun komensin niin hepo rupesi keulimaan. Ei hirmuisesti mutta aika pieni ja turvaton olo tuli. Siirryttiin tässä vaiheessa käytävän puolelle laittautumaan. Ei Harmonia edelleenkään herttainen ollut mutta keskittyi enemmän varastamaan kaverin heinäverkosta heiniä kuin kiukuttelemaan mulle. Satulointi menikin kivuttomasti eikä satulavyön kiristykselle edes luimistellut! Suitset sujahti myös nätisti ja sen jälkeen ei mitään ongelmia enää ollutkaan.

Pihalla sama juttu kun vyötä kiristettiin lisää. Ope pyysi hepan pääpuoleen varmistajan mutta enää ei kiukuttanut. Ratsastaessakin oli mukava. Tänään pidin kouluraipan mukana eikä vaikuttanut menoon mitenkään.

Päivän ohjelmassa oli siirtymiä. Kivaa. Alkuun taas meni tovi ennen kuin rupesi sujumaan. Hepo kulki sitten open mielestä kauniisti, omasta mielestäni joku viimenen palanen jäi loksahtamatta. Kauniisti ja kuuliaisesti mutta alaspäin siirtymät ei olleet yhtä hyviä kuin viimeksi. Alkuverkassa olisi voinut pyöritellä omin luvin vähän enemmän voltteja. Joitain ohjattuja siirtymiäkin tehtiin.

Myöhemmin tunnilla peruutuksia ja laukannostojakin. Nämä meni vähän viimekertaa paremmin. Laukat nostettiin käynnistä, välillä nousi vähän löysästi ja kertaalleen ei päästy laukkaan ollenkaan. Oikeaan kierrokseen nousi väärää. Laukkaa sai ratsastaa noston jälkeen eteen ja piti tarkkailla ettei takaosa karkaa sisään. Sitä unohdin tunnustella.

Lopputunnin ohjelmana oli raviväistöt. Näihin olisi openkin mielestä voinut käyttää vähän enemmän aikaa. Oikealle väisti hyvin, vasemmalle huonommin. Pieniä tahtirikkoja ja itestä tuntui että lapa karkasi herkästi edelle. Muoto vähän kärsi eikä kuunnellut istunnan pidätteitä. Pahimmillaan jouduin tekemään aika isojakin korjausliikkeitä, joista lähes pysähdyttiin. Muistelen että ollaan väistetty syksyllä paljon paremminkin. Harjoitusravissa en päässyt ihan siihen rennonletkeään mukana joustamiseen kuin viikko sitten parhaimmillani. Ja Aapon kanssa koulukisaverkassa.

Loppuverkan kanssa ei taas hätäilty. Sai pyöritellä vielä vähän aikaa. Hyvältähän hepo tuntui jo valmiiksi. Ehkä aavistuksen salahätäinen. Päästin loppukuvioiden jälkeen ohjeiden mukaan pitkälle ohjalle käynnissä samantien.

Pitkästä aikaa päästiin loppukäynneille maastoon. Kukaan neljästä hepasta ei jatkanut, joten letkassa sinne. Harmonian kanssa mentiin edeltä ja se tosiaan harppoi reilusti vauhdikkaimmin. Useampaan kertaan piti pysähtyä odottamaan muita. Nyt en uskaltanut päästää pitkälle ohjalle vaan mentiin puolipitkällä. Kauniisti tuntumalla ja kaula kaarella edelleen. Ja toki takana tulevan kanssa höpistessä sain oksasta silmään.

Maastolenkki meni hyvin eikä hätkynyt parkkiksellakaan. Purin varusteet käytävällä ja oli vähän paremmalla tuulella kuin ennen tuntia. Päätin että komennan kunnolla jos äkäilee mutta oli paljon rauhallisemmin. Väistättämisestä ei edelleenkään välitä vaikka yritän tehdä sen kuinka hellästi. Diivan mielestä hän itse päättää mihin jalkojaan siirtelee. Parhaimmillaan sain taas rapsutella ja hepo oli pää sylissäni. Vaan eipä taas loimen laitostakaan tykännyt. Päätin että olkoon ja lykkäsin sitten karsinaansa omaan rauhaan.

Muuten tuo ois ihana mutta tommosesta kiukuttelusta saa tosi pitkät miinukset. En tiedä että miten se pitäisi lahjoa vai onko sillä vaan erityisen kipakat hormonihuurut? Ihan oikeasti kun en tahdo itseeni yhtä ainutta hampaanjälkeä tai hokinreikää.

Ongelmia:
tallikiukuttelu
oikean laukan nostot
raviväistö vasemmalle
ratsun pyöristyessä kuulemma kuskikin rupesi etukenottamaan
kyynärkulmat suoristui liikaa

Parannusta:
kiva ratsastaa edelleen, ei kiihdytellyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora