perjantai 20. joulukuuta 2013

Harmione rennompana


Perjantai-illan ratoksi lähdin taas ratsastamaan. Ei olisi hirmuisesti haitannut vaikka olisin saanut jonkun muunkin mutta Harmonia siellä listassa luki. Oli kuulemma ollut muutenkin pahana viimeaikoina ja purrut jotain muutakin. Kovasti kyselivät että tahdonko vaihtaa hevosta ja pärjäänkö sen kanssa. Vähän äksy oli tänäänkin mutta vähiten paha aiempiin 3 kertaan verrattuna. Niin kauan oli nätisti kun vain harjasin. Kun rupesin kuulostelemaan että mitäköhän se nyt niin heti alkoi takaset nousemaan. Mutta potki ihan selvästi ilmaa eikä yrittänytkään osua. Hampaita ei edes esitellyt. Mutta nyt luimi vähän satulallekin, mikä oli ihan uutta.

Olin kerrankin ripeä ja oltiin ajoissa valmiina. Satulavyön kiristys sujui taas mukisematta. Nyt ei ollut punttaajaa vaan kampeuduin ratsaille ihan itse. Hyvin kävi näinkin. Opena oli paikan kakkosope. Kenttä oli aika hyvä ja keli nollassa. Ratsukoita tunnilla oli 5.

Tänään jatkettiin takaosakäännösten kanssa. Ihan hyvin sujuivat. Kovin tarkkoja ohjeita ei opelta tullut enkä olisi oikein tahtonutkaan. Hepo meni rennosti. Ravissa oli hyvin vauhtia muttei mielestäni yhtään liikaa. Kuunteli. Nyt en värkkäillyt ylimääräisiä, joten hepokin tasottui tuntumalle eikä tuntunut kovin jäykältä kumpaankaan suuntaan.

Tehtiin jonkin verran temponmuutoksia käynnissä ja ravissa, hetkellistä lyhentämistä lähinnä. Ravikin lyheni hyvin mutta pudotti herkästi käyntiin. Laukkaa otettiin useampaan kertaan lyhyehköjä pätkiä. Nousi vähän löysästi mutta pyöri hyvin ja kääntyi. Ei kiihdytellyt, korkeintaan meinasi. Nyt olin itse ihan rentona. Laukasta raville olisi voinut tulla tasapainoisemminkin.

Takaosakäännöksiä tehtiin välillä yksitellen. Kiva oli saada pyöritellä keskiympyrällä vähän itsenäisesti. Väistätin takaosaa ja asetin sisään ja ulos.

Kiva tunti oli ja lopputunnista hepo oli niin rennonletkeä että rupesi tuntumaan jo löysältä. Ihanaa maanantaiseen verrattuna. Keskiviikkoon asti harmitti, joten tämä oli loistava loppuharmitusten hälvennys.

Tunnin jälkeen tamma oli semiasiallisesti. Kun keskityin vain harjaamaan niin ei juuri uhitellut. Vaan vaatii tahdonlujuutta pitää harja kiinni hevosessa kun se äksyilee. Oli kyllä niin tiukalla narulla että pääpuolta ei tarvinnut varoa. Vähän jaksoi ynähtää ja nostaa takasta muutamia senttejä. Lopuksi taas rapsuteltiin. Nyt ei ollut ihan rennoimmillaan eikä kovin pitkään jaksanut vain nuokkua kanssani. Tänään ei hionnut, joten loimen kanssa ei tarvinnut tapella.

Uhkasivat silti laittaa tamman myyntiin käytöksen takia. Harmi, sillä muuten on tosi kiva.

Ongelmia:
uhkailee edelleen hoitaessa

Parannusta:
vähempi kamala hoitaa
tosi kiva ratsastaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora