torstai 19. joulukuuta 2013

Toinen kerta Celinellä esteitä


Torstain estetunnille toivoin salaa Celineä uudestaan. Hyvin kävi ja sen sainkin. Hoitaessa oli oma kiltti itsensä. Maneesissa kipusin jakkaralta kyytiin.

Alkutunnista taisi tulla tarkemmista asetuksista kommenttia. Tehtävinä tultiin melko pieniä laukkavoltteja puomien yli sekä suoralla käynti - laukkapuomi - käynti. Laukat nousi hyvin mutta pudotti herkästi raville kun askel ei osunut puomille. Takas käyntiin oli haastavaa saada suoralla. Muualla kun treenattiin voltilla laukasta käyntiin niin tuli paljon paremmin. Ope hoksautti että laukka on liian kiireistä ja takaset ei astu alle ja sama vika on jo liian kiireisessä käynnissä. Kun ratsastin käynnin hitaammaksi (vaikeaa aivoilleni) ja takaset paremmin alle jo siinä niin nostettiinkin hallitumpi laukka ja tehtävä onnistui paremmin puomin noustessa pikkupystyksikin.

Laukat nousi myötäisenä jos sain asettaa sisään. Ope kommentoi että ratsu on ihan mutkalla asetuksen suuntaan ja kun yritin suoristaa niin tuli myös vääriä laukkoja. Näemmä toleranssini asetuksen tarkkuudessa oli tänään noin 30 cm. Eli en huomannut vaikka kaula oli ihan mutkalla. Kaikkea ei voi laittaa harjapehkon syyksi.

Tultiin myös keskiympyrää puomeilla. Väleihin olisi tullut kivasti 3,5 askelta. Käytännössä jotain 3 ja 4 väliltä. Oli vähän ohjausongelmia. Kun keskityin tiehen kunnolla ja edettiin niin 3 oli hyvä. Välillä vaan meinasi pullahdella kulmia ympyrälle. Kertaalleen mentiin ohikin kun käänsin huonosti. Tolppaa kohti eikä siitä enää yli päässyt. Ihan oma moka kun en kunnolla kertonut että minne mennään.

Hyppytehtävässä esteet pysyi edelleen tosi maltillisen kokoisina. Jotain 50 cm luokkaa. Ylihyppäsin itse. Tiet oli aikamoista kääntelyä. Tulipa innarivälin sarjakin mukaan. Yksi kielto saatiin kun pystyn jälkeen 3 askeleen päässä ollut okseri vähän pohditutti. Celine yritti kummaltakin puolelta ohi mutten päästänyt. Lopulta vauhti hyytyi esteen eteen kun unohdin patistella vielä siitä ylikin.

Esteet tuntui tänään aika pieniltä. Kuskille vaikeaa olla ylihyppäämättä. Tämä oli syyskauden vika tunti. Tammikuussa jatkuu.

Ongelmia:
laukka-käynti -siirtymät hankalia
30 cm tarkkuus suoruudessa
ohimeno kun en ohjannut
yksi stoppi okserille kun en päästänyt ohi
taisi tulla yksi pudotus

Parannusta:
parannettiin
Celine on huippu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora