torstai 12. joulukuuta 2013

Kirjavalla tupsujalalla estetunnilla


Ennen torstain tuntia arvelin saavani Pimun ratsuksi. Pikkuhiljaa opin siihen että näemmä mennään 2 tuntia samalla ja sit vaihdetaan. Flika-päiväni oli käytetty loppuun, joten ratsun vaihto luultavasti edessä. Niin olikin mutta veikkaus meni pieleen. Sain kirjavan tupsujalkaisen Celinen toistamiseen. Edellinen kerta olikin koulua. Ratsukoita tuli tunnille ihanasti vain 3. Muut kommentoivat ettei varmaan kovin isoja hypätä kun Celine tulee mukaan. Tämä tamma kun ei ole meidän esteryhmän tunneilla juuri näyttäytynyt.

Hoitaessa hepo oli taas ihanan kiltti. Loimi päälle alkukäynteihin. Maneesissa piti vielä viilata varusteisiin satulan alle lima Artulta. Esteitä tuli linjalle 2 okseria ja lävistäjille pystyt.

Alkuverkassa ei juuri saatu kommentteja. Celine liikkui ihan ok. Hetkittäin oli vähän löysä, välillä vähän kiirehti. Pääosin kuitenkin hyvä. Laukka oli menevää eikä edelleenkään kovin säädeltävää. Pudoteltiin pari kertaa raville.

Verkkatehtävinä oli ravipuomeja, laukannosto puomikasalta ja tiukahko laukkavoltti kahdella puomikasalla. Alkuun oli kääntämisongelmia ja vähän töksähdeltiin kohti tolppia. Oikeassa kierroksessa sitten kääntyi paremmin vaikka asettuikin huonommin siihen suuntaan. Sitten piti myös linjalla ottaa laukkapuomien jälkeen raville. Ekalla kerralla ei onnistunut, joten päätin kääntää puomeista ohi mieluummin kuin sukeltaa raviväleihin laukassa. Ei oppinut hepo tästä pahoille tavoille ja seuraavalla kerralla päästiin oikeassa pisteessä raviin.

Sitten alotettiin ravipuomit alle, suoralla laukannosto ja pysty perään. 3 ekaa hyppyä ylihyppäsin itse esteen kokoon nähden. Mutta myötäsinpä kunnolla. Sitten pysty nousi okseriksi ja lopulta linjalla oli 2 okseria. Kertaalleen pudotettiin eka kun tuli kaarteessa vähän huono tie tai löysyyttä. Välinä 17,5 metriä, 5 laukkaa. Celine hyppäsi kivan mutkattomasti, vähän vasempaan laitaan tosin ajauduttiin. Jos se vähän epäröikin niin teki sen niin selvästi että ehdin reagoida hyvissä ajoin. Pysähtymistä ei suunnitellut missään vaiheessa. Raipalla piti muutaman kerran muistuttaa säpäkkyyden säilyttämisestä. Oli haastavaa pitää hepo liikkeessä ja tarpeeksi terävänä muttei etupainoisena.

Tämän jälkeen lisättiin perään pystyt lävistäjillä. Okserit meni hienosti mutta pystyt putosi. Onneksi sakkokierros jatkui heti perään ja saatiin korjattua. Toiseen suuntaan täsmälleen sama juttu. Harmitti hieman että pystyt putosi taas vaikka tiesin riskin ja yritin kaikkeni että ne pysyisi ylhäällä. Onneksi hepo kokosi itsensä ja toisella ylittämällä menivät puhtaasti.

Tunnin aikana tuli n. 5 pudotusta. Yrittipä hepo kertaalleen pystystä ohikin mutta olin paljon nopeampi ja sain korjattua esteelle. Kehuja saatiin okserihypyistä. Korkeusarvio oli että saattoi olla jopa 85 cm. Ja puhtaasti yli. Tuommoisella muhkulla! Ja vieläpä tykkäsin siitä. Meni tämän tunnin perusteella top neloseen esteratsuistani tuolla. Toivottavasti saan jatkaa sen kanssa ens viikolla. Nyt jatkoi vielä toisen hyppytunnin putkeen. Teki mieli jäädä katsomaan mutta tulin järkiini ja lähdin yhdeksäksi kämpille.

Ongelmia:
okserien jälkeiset pystyt
saada meno pysymään tarpeeksi säpäkkänä

Parannusta:
ihanan rohkeasti hyppäsi
ei yllättäviä liikkeitä
tallikäytös loistavaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora