perjantai 6. joulukuuta 2013

Assi re 75 cm

Itsenäisyyspäivänä oli aamukisat tallilla. Kerrankin sai estekisoissakin mennä kaksi rataa, joten lopuksi buukkasin itselleni vielä Assin, 75 cm. Ykkösratsuni oli tällä kertaa Hero. Turvallista mennä sama luokka kahdesti niin ei tarvi ainakaan opetella useampia ratoja. Vaikka tänään kaikissa luokissa radat olivatkin (lähes) samat, korkeintaan hypättävien esteiden määrä vaihteli. Kelinä oli -2 ja kuski oli aika nukuksissa.

Ristikon jälkeen ehdin katsomaan kisaratsujani. Kummatkin oli vielä pihalla. Hepat sisään ja kummankin harjaus. Onneksi Marja tuli apuun ja varusti Assin. Lopulta oltiin ihan hyvissä ajoin valmiina. Päätin hypätä Assin kyytiin säätämään jalustimet ja satulavyön. Lopulta rataantutustuminen lähes unohtui ja porukka lähti jo verkkailemaan. Totesin etten jaksa kavuta enää alas enkä kävellyt rataa enää uudestaan. Ennen 65-luokkaa kävin sen jo kävelemässä.

Assi liikkui alkuun hyvin. Vähän väisteli muita hevosia ja hetkittäin meinasi hyytyä. Yritin muistaa pysyä kevyessä istunnassa jotta ratsu kulkisi. Välillä jouduin silti raippaamaan liikettä. Laukassa otettiin vähän spurtteja, kulki semi-innokkaasti. Verkkahypyt otettiin neloselle ja kakkoselle. Meni ihan hyvin. Yksi pikkupystylle, kaksi normikorkuiselle pystylle ja 3 okserille. Paikat osui ihan ok eikä kiihdytellyt.

Kisavuoromme oli toisena. Vähän meinasi jännittää ekan ratsukon ollessa radalla. Lähtömerkin jälkeen tehtiin voltti alle ja alotettiin. Assi oli aika virkkuna. Heti ekan esteen jälkeen meni pieleen kun ratsu vähän ryntäsi. Ajattelin että imee hyvin kakkoselle mutta vilahtikin mokoma siitä viime hetkellä vasemmalta ohi. Pöh. Nyt en vienyt takaisin esteen eteen vaan koska vahinko oli jo tapahtunut niin otettiin vain uusi lähestyminen, tällä kertaa huomattavasti hallitummin. Ja yli.

Meinasi vähän kiihdytellä muuallakin mutta nyt pidin vauhdin päättäväisesti hillittynä. Ei tullut mitään kummallisuuksia. 6 estettä ja perusrataan päättyi meidän tie. Harmi, sillä rupesin vasta pääsemään vauhtiin. Assilla oli tänään yllättävän kiva hypätä. Saatiin kuitenkin hyväksytty re 75 cm tulos.


Ilpon ottama kuva.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora