maanantai 25. helmikuuta 2013

Tasaista hyppäämistä ja hyvä kontrolli


Maanantaina oli vuorossa taas oma estetunti. Ratsukseni tuli taas Wäiski. Ratsukoita tunnilla oli 6. Keli ehkä aavistuksen pakkasella. Lähellä nollaa kuitenkin.

Alkuun taas kouluratsastettiin, tällä kertaa ei taidettu harjotusravia mennä. Nyt osasin pitää itseni välimoodissa. Laukoissa hepo kyllä kulki pyöreänä ja takasilla alle polkien. Tänään olin muutenkin paremmin iskussa, sillä nyt jo verkkahypyt ristikolle oli ihan hyviä eikä normaalia räpellystä. Ponnistuspaikat osui kohdilleen, sain askeleet laskettua ja laukkakin pysyi myötäisenä.

Tehtävänä tänään otettiin kontrollivoltteja esteiden väleihin. Ensin hypättiin porttia kohti ovea, päätyyn voltti ja siitä lävistäjäokserille. Toisen päädyn kautta jatkettiin vielä toisen lävistäjän este, olikohan trippeli. Tätä mentiin jokunen kerta, sitten lisättiin perään vielä trippelin jälkeen kontrollivoltti samaan kohtaan kuin ensimmäinenkin ja siitä sarjalle. Tänään osasin jopa istua sarjalla vähän paremmin.

Hyppyjä ei hirmuisesti tullut. Kommenttia tuli että laukan pitää säilyä energisenä myös volteilla eikä niillä kuulu ratsastaa koulumuodossa turpa alhaalla. Hups. Meille voltit oli vähän turhia, hepo oli hyvin kuulolla muutenkin. Tänään kaikki meni sangen vaivattomasti. Ponnistuspaikat pääosin tosi hyvin. Kun kerran lähti vähän kauempaa niin olin siihenkin valmistautunut. Ainakin 1 väärä laukka tuli esteen jälkeen mutta se korjattiin hyvin nopeasti askeleessa. Esteet ei hirmu korkeita olleet, ehkä 80 cm?

Loppuraveissa meinasi taas vähän innostua muttei pomppinut omiaan.

Ongelmia:
oikea kantapää ei pysy alhaalla

Parannusta:
ei juuri huonoja hyppyjä tai vääriä laukkoja
tosi tasaista ja sujuvaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora