perjantai 15. helmikuuta 2013

Perjantaihyppelöitä


Perjantaina kun menin tallille niin ope oli ratsastamassa maneesissa. Sai henkisen miinuksen multa kun meni ilman kypärää. Esteet oli valmiina, joten ei tarvinnut niistä hätäillä. Hepakseni sain taas Wäiskin. Ratsukoita tunnilla oli tänään 6. Maneesin mittari näytti -5.

Ehdittiin kävellä lähes vartti ennen kuin ope tuli. Tätä ennen olin kyllä ottanut ohjat jo tuntumalle ja aloittanut käyntityöskentelyn. Oikeaan kierrokseen sai naputella sisäpohkeella melko uskottavasti ennen kuin se meni läpi. Tein vähän väistöjä ja avoja, volttailin ja taivuttelin. Ohjattu alkuverkka piti tänään sisällään pari täyskaarrosta uralle väistätystä, muutaman avon, temponmuutoksia ja volttailua.

Laukassa alotettiin taas verkkahypyt suht pian. Ensin katsomon edestä vähän viistosti ristikolle. Nyt ei tullut ihan kamalimpia hyppyjä alkuun. Laukka tosin vipsahti esteellä vääräksi jos en ollut tarkkana. Mutta parin hypyn jälkeen pääsin siitäkin jyvälle ja rupesi pysymään oikein. Sitten tultiin edelleen oikeassa kierroksessa kahden ristikon kaarretta 4 laukalla. Vähän vaihtelevalla menestyksellä kelvosta melko täydelliseen. Muistaakseni neljästi ja 4 laukkaa tuli joka kerta, samoin pysyi myötälaukassa. Suunnan vaihto ja sama väli kolmella kolmesti. Ei ihan yhtä täydellistä parhaimmillaan mutta suht tasaisen hyvää. Ja melko helppoa.

Sitten hypättiin 3 esteen, 4 hypyn miniratapätkiä kolmesti. Ensin kahdesti n. korkeudella 60 cm ja sitten kertaalleen n. 80 cm. Kuvio oli vähän z:n muotoinen, okseri, lävistäjällä 1 laukan sarja ja portti. Eka kierros meni ihan ok. Toiseen suuntaan tuli portille vähän hassu hyppy kun ei askel osunut. Mutta osasinpa jäädä odottamaan enkä hyökännyt kaulalle. Vika kierros taisi mennä sangen kivasti jos oikein muistelen.

Loppuverkassa hepo oli taas vähän villinä. Mutta siitä sitten tasottui.

Ongelmia:
myötälaukassa pysyminen alkutunnista

Parannusta:
laukka säätyi helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora