sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ekaa kertaa aluekisoissa kaksi rataa samalla ratsulla


Sunnuntaina oli tämän vuoden ekojen aluekisojen aika. Kisaaminen onnistui vielä viimevuoden lisenssillä mutta tämä oli aikamoinen sytyke hankkia aluelupa myös kuluvalle vuodelle. Uutta oli että kisojen pienin kaikille avoin luokka oli 80 cm. Aiemmin olen tottunut 80:n olevan poniluokka. Paikan päällä yllätti myös ryhmäverkat. Mutta enpä ole ennen hallialuekisoissa ollut. Kuinka yleinen käytäntö mahtaa olla? Kisat oli kivan pienet, lähtöjä reilu 40, kummassakin luokassani 16. Wäiskillä siis sekä 80 että 90 cm.

Ratapiirros 80 cm. 
Ratapiirros 90 cm.


Radat oli onneksi kivan samantyyppiset keskenään. Ysikympissä kakkonen ja kolmonen hypättiin toisinpäin ja uusinnassa sama juttu. Ysikympissä hypättäviä esteitä oli myös se yksi enemmän. Estevälejä laskiessa sain mystisiä 19,5 metrin välejä.

Edellisen yön unet jäi vähän turhan vähiin enkä ollut ihan skarpeimmillani. Unohdin myös tyystin tulevani aluekisoihin eikä hepalle ollut numerolappua mukana. Onneksi semmonen löytyi tallin täyden varustuksen kisakaapista. Kisajännitys piti onneksi virkeänä ekan luokan läpi. Heppa taas oli kaikkea muuta kuin kuuma ja yleisöä kyttäilevä. Verkkaesteinä hypättiin ykköstä ja vitosta. Kummassakin luokassa.

Kasikympin rata oli tasainen, puhdas ja suht nopea. Olin tosi tyytyväinen. Ihan tarpeeksi nopeita ei kuitenkaan oltu kun olin eka ei-sijoittunut. Tätä on täällä näemmä ilmassa. Olisi pitänyt tehdä vielä tiukemmat tiet muita esteitä hipoen. Mutta kaikki oikoreitit käytettiin mitä pystyi. Heppa oli radalla jopa rauhallisempi kuin viikolla treeneissä. Ei kiihdytellyt linjalle, jota etukäteen vähän pelkäsin.

Ennen ysikymppiä rupesi kuskia unettamaan. Verkassa jo tuli kummallisia hyppyjä. Muutamia vääriä laukkojakin oli mutta radalla niitä ei joko ollut tai en niitä huomannut. Laukat vaihdettiin sit verkassa lennossa vähän pomppien. Radalla heti eka hyppy oli huono ja jalustin putosi. Matkaan tuli mutka ja hepo lähti viettämään oikealle mutta esteistähän ei mennä ohi vaikka ois kuinka jalustimet irti! Kakkosokserista mentiin ilman toista jalustinta. Kolmoselle sain jalustimen onneksi takas. Sitten meni jotain muuta pieleen ja esteet rupesi putoilemaan. Perusradan lopusta tippui kaksi peräkkäistä. Ei siis päästy uusintaan asti. Eikä tästä ole mitään todistusaineistoa. Nyt ois kiva hidastuksella katella että mitä tehdä toisin. 8 vp siis tuli ja tuloksissa häntäpäähän. Jos olisi pudonnut vain yksi niin oltais oltu seitsemänsiä. Kysyin opelta että mikä meni pieleen. Vastasi että mentiin liian hitaasti. Pidätin kuulemma liikaa niin Wäiski jäi pohkeen taakse ja tuli liian juureen. Omasta mielestäni pudotti kuitenkin takasilla. Pitää siis ruveta treenaamaan reippaampaa hyppäämistä.

Yleisön kommentti oli että meillä meni hyvin ja kannattaa pitää tästä hyppyhepasta kiinni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora