maanantai 4. helmikuuta 2013

BH:lla esteitä


Maanantaina oli kiva huomata että tallille mennessä ei ollut enää ihan yhtä pilkkopimeää kuin aiemmin. Arvelin ja vähän toivoinkin että saisin tänään hypätä jollain muulla kuin Wäiskillä. Alle osui kisatykki Best Horse eli BH. Jos en väärin muista niin ainakin 130-luokkia on hypännyt. Osaava myös koulupuolella ja vaativaa B:tä kisannut. Omaan makuuni aavistuksen turhan iso. Säkä nettisivujen mukaan n. 170 cm. Ruunikko.

Tallissa oli sen verran äksyn olonen että meinasin laittaa kiinni. Narua ei siihen kiireeseen kuitenkaan löytynyt, joten pistin pelkän riimun. Harjatessa nosteli takasiaan ja näytti sangen epäluuloista naamaa. Hyörikin vähän. En oikein tykännyt tallikäytöksestä vaikkei mitään tehnytkään. Tunnin jälkeen vielä kyselin että näykkiikö se. Ei kuulemma ainakaan semmoisia kokemuksia ollut.

Esteitä olisi pitänyt maneesissa käydä siirtelemässä mutta myöhästyin siitä hommasta. Ratsukoita tunnilla oli 5 ja maneesin mittari näytti -4. Esteet näytti olevan osin kisojen jäljiltä, linja ykköseltä kakkoselle, linja neloselta vitoselle ja olikohan kasi? Vika oli kuitenkin keltamusta pysty vitosen lähistöllä. Näiden lisäksi keskihalkaisijalla oli 4 ristikkoa innareina.

Hyvin pian ratsailla huomasin että iso heppa ja selvästi pohkeilla ratsastettu. Mitä onnettomat jalkani tekevät? Missä kannukset kysyi opekin. Kouluratsastusmoodiin kuitenkin päädyttiin. Alkuverkaksi avoja ja siirtymiä. Käynnissä heppa nosteli oikeaa takastaan kukkopattityyliin. Vika on kuulemma kuitenkin joku muu eikä kesäisin tuota tee. Hepo oli hitusen säpsy, varsinkin katsomopäädyssä saattoi loikkia omiaan. Pysyi kuitenkin hanskassa.

Hyppyjä mentiin kahden esteen linjalla. Tämänkin hepan sain ratsastettua löysäksi esteillä. Aika taidokasta. Jalat alas sanoi ope. 4 laukan väli meni paremmin viidellä kun en saanut kaasua päälle. Hypyissä taas tuntui että vedin suusta. Mentiin myös 3 esteen tehtäviä, en muista enää kovin tarkkaan. Yli päästiin kuitenkin vaikka jokunen kolisteltiin alas.

Lopuksi tultiin vielä 4 ristikon innarijumppaa ravilähestymisellä. Alkuun vähän jännäsin mutta se oli mulle hyvä tehtävä. Sai keskittyä omaan istuntaan ja myötäämiseen. Heppa hoiti oman osansa suht hyvin. Tunnilla otti muutamat omat loikat myös esteiden välissä katsomopäädyssä. Muistelen etäisesti että yksi lähestyminen piti sen takia ottaa uusiksi kun tie meni ihan pöpinäksi sivuloikan takia. Samoin jumpalla sai keskittyä että tullaan suoraan. Sakkokierroksia saatiin jokunen jo aiemmin mutta jumpallekin vielä lopuksi. Sekin taisi tulla pikemminkin esteiden jälkeisen elämän takia.

En ihastunut kovin suuresti, tykkään Wäiskistä enemmän. En oikein jaksa talliäkäisiä heppoja. Elämä on kaikille paljon helpompaa jos hepo osaa olla nätisti aloillaan hoidettaessa ja varustaessa. Tunnin jälkeen heppa sai loimen takaisin niskaansa. Klipattu satulansijaa lukuunottamatta.

Ongelmia:
sain tälläkin löysiä hyppyjä
miniaskeleet ennen esteitä
katsomopäädyn kyttäys
pari pudotusta

Parannusta:
kaikesta yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora