maanantai 11. helmikuuta 2013

Ravilähestymisiä, hyppyasentoa ja pientä intoilua


Maanantaina oli taas oman estetunnin vuoro. Kevät hiipii pikkuhiljaa sillä nyt menomatkan ajelin jo pelkillä lähivaloilla. Keli oli nollassa.

Ope kysyi että tahdonko mennä Wäiskillä vai haluaisinko jonkun muun. Vastakysymys oli että pääsisikö sillä ens sunnuntaina estekisoihin. Onnistuu kuulemma, joten Wäiskin halusin. Oma missio oli edellisten kisojen jälkeen treenata miten hyppelyt sujuu vähän reippaammin. Ratsukoita tunnilla oli tänään 6.

Alkutunti mentiin taas kouluratsastusta. Mutta tällä kertaa ei avoja. Siirtymiä ja voltteja. Harjoitusravia. Oikea oli meidän helpompi suunta. Nyt Wäiski ei enää nostele päätään niin pahasti ja yritän saada sen pohkeella ratsastettua eteen ettei menisi niin nippuunkaan. Vasemmassa kierroksessa auttoi asettaminen ulos kun oikealle ohjalle en saanut niin hyvin tuntumaa kuin vasemmalle. Alkuun vähän laiskotteli ravissa mutta kun sain ratsun kunnolla liikkeelle niin tuli sangen kivaa menoa. Siirtymät oli ihan ok ylöspäin mutta ravista käyntiin pääsi aavistuksen etupainoiseksi. Aika pientä viilausta.

Laukat nousi hyvin ja sitten alotettiin verkkahypyt. Maapuomi, ristikko, maapuomi. Aika pitkään meni ennen kuin tajusin että välit on suht lyhyet. Lähestyminen oli pitkä ja esteen jälkeen piti jatkaa suoraan. Ekat 3 - 4 hyppyä oli aika huonoja. Askel ei osunut, tuli ravia tai kummia loikkia. Sitten sain juonesta kiinni ja pääsin esteelle pontevalla laukalla. Ja laskin askeleet puomille. Parani.

Tämän jälkeen tultiin ravilähestymisellä puomi, pysty (vai ristikko?), 1 laukka väliin ja okseri. Tämä oli Wäiskillä kivan helppoa. Eteni itse, pysyi ravissa, oli säädeltävissä. Eli tarvitsi vain pitää ravi sopivana ja odottaa estettä. Tätä tultiin kans aika monta kierrosta. Ite sain viilausta hyppyasentooni. Ensin piti myödätä paremmin okserille. Sitten jalat alas, lähemmäs satulaa, peppua taaemmas ja yläkroppaa lähemmäs harjaa kumartaen. Hirmuisesti sai keskittyä mutta parani. Okseri oli lopuksi jotain 90 cm:n tienoilla. Vähän isolta näytti muttei tuntunut yhtään pahalta saati pelottanut. Muutaman kerran tultiin välissä verkkaristikko heti tämän perään.

Lopuksi tultiin vielä kaarevaa linjaa pysty + okseri. Muut otti väliin viidestä seitsemän askelta. Ajattelin että mentäis kuudella. Wäiski kuitenkin innostui. Hypättiin ekalle ehkä vähän kaukaa ja taidettiin oikaista kaarta. Pidätteet ei menneet välissä läpi ja annoin sitten mennä viidellä. Siitä huolimatta oli tasainen ja hallittu. En muista tultiinko kolmesti. Odotellessa hepo rupesi vihdoin vähän kuumumaan. Enkä turhaan rauhotellut vaan saatoin jopa vähän lietsoa moista. Kiva että vihdoin löytyy säpäkkyyttä. Silti oli semmonen olo että homma on täysin hanskassa. Kertaalleen meinattiin esteiden välissä luiskahtaa kaarteessa uralle asti. Vikalla kerralla tulin kunnon tiet ja otin pidätteet läpi. Siisti ja hallittu 6 laukkaa. Olin tyytyväinen ja siihen sitten hypyt loppuikin.

Loppuverkassa kaikki hepat oli taas ihan täpinöissään. Wäiski meinasi pelästyä ulkoa tulevia ihmisiä ja kun yksi heppa vähän pömelöi niin se tarttui nopeasti muihinkin. Kaikki kuskit pysyi kuitenkin kyydissä eikä edes sinkoiltu päättömästi. Ihan rentoa menoa ei irronnut mutta suht nopsaan ratsu rauhottui. Nyt vasta tajusin että hevosillahan on sunnuntait vapaana ja tämä lienee monella eka tunti vapaan jälkeen. Siinä lienee yksi syy riehakkuuteen.

Tunnin jälkeen ilmosin vielä itseni virallisesti kisoihin. 80 ja 90 cm, Wäiski. Paljastin etten metriä ole ikinä kisannut. Enkä aluekoulua.

Ongelmia:
ekat verkkahypyt

Parannusta:
hepasta löytyi kivasti omaa energiaa
oma hyppyasento

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora