maanantai 25. helmikuuta 2013

Koulukisaratsua valkkaamassa


Maanantaina estetunnin jälkeen alkoi arpominen koulukisaratsustani. Ope oli tullut toisiin ajatuksiin ja totesi että tällä treenimäärällä joku vähän Zabudokia helpompi hevonen olisi parempi. Sain valita Best Horsen ja Galogenin eli Kentsun väliltä. Iso ja säpäkkä (kyttäilevä) kukkopattijalkainen talliäksy vai iso ja laiskahko kimo. Kummatkin osaavia. Eniten taisi vaakakupissa painaa Kentsun löysyys. Mieluusti olisin jonkun vähän pienemmän ratsun halunnut. Ope totesi että Zapu on vielä isompi kuin nuo. Valintani oli siis BH. Kummatkin vaihtoehtohepat oli jo valmiiksi tunnilla. BH:lla oli tosiaan sama satula, jolla hetkeä aiemmin hyppäsin Wäiskillä.

Edellisellä tunnilla ei näyttänyt kisoja ajatellen kovin lupaavalta kun hepo säikkyi katsomopäätyä. Mun kanssani tyytyi onneksi lähinnä jännittymään katsomopäädyssä, pientä kyttäilyä. Lopputunnista sekin helpottui. Hepo oli suht tasainen. Nyt oli onneksi minikannukseni jaloissa. Oikeassa takasessa huomasi taas kukkopattiliikettä. Peileistä huomasin myös ajoittain vähän passimaista käyntiä, siitä ei ope sanonut mitään.

Tunnin aiheena oli KN:n tehtäviä. Voltteja, lävistäjiä ravilisäyksellä tai 3 askelen käyntisiirtymällä, laukannostoja sekä pääty-ympyröitä ja lävistäjiä laukassa. Ope muisti taas sanoa että on BH:lla saanut kisoissa ysin laukannostosta. Hepo oli vähän loikkivainen mutta suht perushelppo kuitenkin. Lävistäjällä tiputti itekseen raville, ei onneksi vaihdellut laukkoja. Laukassa tuli kivojakin pätkiä.

Suurin ongelma oli vissiin taas oma vähän sinnepäin ratsastukseni. Tultiin ravissa keskilinjaa suoraan tervehdystyyppisesti. Sekä pysähdyksellä että ilman. Joka kerta oli pientä viilattavaa, joko tahdissa, asetuksessa tai linjassa. Mutta hyvähän se on että ope kommentoi. Mulle ois kerrankin kelvannut vähän vähemmänkin täydelliset suoritukset. Mutta eihän se koulukisoissa silleen toimi.

Lopputunnin ravitehtävissä taisi olla välillä myös ongelmia pysyä ravissa. Mutta eipä hepo onneksi minnekään sinkoillut, kunhan steppaili. Loppua kohti päästiin katsomopäädystäkin jo turpa alhaalla ohi. Mutta joka kerta sai keskittyä siellä ratsastamaan. Ei sopinut unohtua matkustelemaan. Alkutunnista taisi jotain sivuloikkiakin siellä tulla.

En nyt ihan täydellisen tyytyväinen tuntiin ollut. Mutta meinasin kuitenkin tulevan viikonlopun aluekisoihin lähteä kokeilemaan sen KN:n. Ei pelkoa että olisin liian hyvä kun ope tunnin jälkeen muistutti että ois siellä kisoissa se helppo C:kin tarjolla. Ysiltä kun lähdin kotiin oli -3.

Ongelmia:
vähän kyttäili
pikkusen kuumui
vähän raskas kädelle/pitkä
tahti
en osannut taas ratsastaa tarpeeksi täsmällisesti

Parannusta:
omaan silmääni aika hienosäätöä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora