sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Pomppuisa estetunti

Sunnuntaina oli maneesiesteiden aika. 4 ratsukon ryhmään ensimmäiseen porukkaan. Ensin kasailtiin esteet. Hemppa oli vähän hidas liikkumaan muttei kauhistellut estemateriaaleja.

Alkuverkassa ratsua piti vähän patistella eteenpäin. Ravissa oli kelvollinen muttei yhtä tasainen kuin eilen maastossa. Laukannosto oli niin löysä että napautin raipalla. Hätkähti kunnolla mutta samalla heräsi liikkumaan. Laukat myös ok-.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin kolmen puomin yli kahdeksikolla kohti ovea. Vasen siististi, oikea kierros oli kankeampi. Ope käski ajatella avoa, minusta tuntui että vasen lapa ei ollut ollenkaan hallussa. Enkä taas huomannut yhtään oliko kaula liikaa mutkalla oikealle. Ainakaan juuri näillä sanoilla siitä ei mainittu. Parani kuitenkin toistojen myötä. Tauoilla tein vähän väistöjä ja yritin saada lavat haltuun.

Tämän jälkeen tultiin peräkanaa lävistäjien pystyjä. Ensimmäisellä ei laukka vaihtunut, sen jälkeen rupesin kääntämään esteen jälkeen tiukemmin ja loput myötälaukat löytyivät.

Sitten hypättiin suoraa linjaa ovipystyltä okserille pituushalkaisijaa pitkin. Hemppa otti väliin 4 askelta. Päädystä piti jatkaa aina eri suuntaan. Kun en kertonutkaan Hempalle mihin käännytään vaan halusin suoraan, tuli ruunalta aikamoista mutkaa. Hidastaminen oli tavalliseen tapaan hidasta.

Hypättiin myös kaarevat linjat. Tässä vaiheessa vielä 4 askelta niihinkin. Päivän ensimmäiset pomput taisivat tulla kun oikealle kaartavan linjan jälkeen lähdettiin vasemmalle. Hemppa yritti esteen jälkeen vetää päätä alas ja kävi takaa pomppuisammaksi. Open tulkinta taisi olla että jäin liikaa kiinni ulko-ohjaan. Omasta mielestäni tämä taas oli ihan epätyypillistä käytöstä Hempalta. Ei ehkä tultu näitä kuin kertaalleen.

Lopuksi tultiin vielä kolmen linjan rata. Suunnat sai valita itse mutta kaikki taisivat tehdä melko samoin. Vasemmassa laukassa sisään, suora linja, vasemmalle, heti perään kaareva linja oikealle, pitkää sivua suoraan ja kaareva linja vasemmalle. Me jatkettiin lopuksi vielä vasemmalle.

Kun ensimmäinen ratsukko lähti liikkeelle niin Hemppa taas loikki omiaan ja potkaisi seinää ihan kunnolla. Omalla vuorolla laukka nousi ihan siististi ja rullasi hyvin. Ensimmäinen väli neljällä ja okserin jälkeen taas pukki. Vaikkei seuraavalle esteelle ollut kovin pitkä matka niin homma pysyi sen verran kasassa että jatkoin. Nyt tosin arkauduin sen verran että päästin ohjia hypyissä turhankin paljon. Kaarre 3 laukalla ja oikealle. Pitkä sivu ok, ei saa valua pitkäksi. Toinen kaarre meni myös kolmella. Taisi olla myötälaukat. Ei enempiä extrapomppuja eikä hypätty enempää.

Loppuraveissa pidin ohjat hyvin kädessä ja Hemppa tasoittui samantien hyväksi molempiin suuntiin. Peilit paljasti että ihan asialliselta näytti. Vähän jäi silti häiritsemään nuo poukkoilut enkä tullut tästä kovin onnelliseksi vaikken muuveista lamaantunutkaan ja pysyin ihan hyvin kyydissä.

Voiko yhden kerran hyppelöt eri kuskilla provosoida ratsua näin? Onko satula epäsopiva (ilman romaania)? Onko ratsussa jotain muuta vikaa? Ratsastinko tänään tavallista huonommin ja aiheutin poukkoilut itse? Oliko ruunalla vain ylimääräistä intovirtaa?

Ongelmia:
pukitteli
potkaisi seinää
kiemurteli kun yritin mennä suoraan ja pysäyttää
kuski rupesi lopuksi päästämään ohjia pukkien pelossa
olisin kaivannut opetukselta paljon enemmän tukea

Parannusta:
myötälaukat löytyivät yllättävän hyvin
kaikesta empimättä yli
lastautui oikein hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora