torstai 22. maaliskuuta 2018

Lonkat auki, pakarat rennoiksi ja napa taakse

Torstaina pääsin taas Assilla koulutunnille. Tämä oli nyt viimeinen kerta ennen Assin muuttoa eli samalla toistaiseksi viimeinen kerta Tiinan silmien alla. Surullista.

Kevät oli edennyt sen verran että aurinko paistoi tallille mennessä sekä vielä maneesiinkin mennessä. Maneesista poistuessa oli sitten tavalliseen tapaan pimeää. Pihalla oli niukasti pakkasella ja satoi vaihdellen lunta.

Alkuverkassa Assi oli hyvä mutta kartteli maneesin ovetonta etukulmaa ja yritti kertaalleen poistua paikalta. Muuta liikennettä oli jonkin verran mutta mahduttiin tekemään haluamani kuviot.

Kun aloitettiin hommat niin käynnissä Assi oli taas tuskaisen hidas. Kuskilta vaadittiin nopeaa jalkojenkäyttöä. Itsekseni olisin varmasti turhautunut ja jättänyt käyntityön lyhyeksi mutta open avulla meno lopulta parani ja ratsun jalkatyö virkistyi.

Tällä kertaa tehtiin ihan yllättävän paljon ns. temppuja. Väistöä käynnissä ja ravissa. Ympyrän kaaren viimeinen neljännes uralle. Ravissa oli mukavampaa kun eteneminen oli luontaisesti vähän parempaa. Vaadin ehkä alkuun vähän epämääräisesti. Kun rupesin ajattelemaan täsmällisemmin sivulle niin väistötkin paranivat. Onneksi otettiin väistöistäkin pikkumaistiaiset viimeksi itsenäisesti.

Tehtiin myös avoja. Ympyrän venytetyllä ns. pitkällä sivulla väistön perään jos oikein muistan. Oli aika kankeaa mutta ehkä siitä tunnisti mitä yritettiin tehdä. Varmasti ainakin Assille hyödyllistä.

Laukassa tehtiin voltteja oven kohdalle. Muutamat pudotukset tuli. Mentiin myös uran sisällä suoraan ja suoristettiin. Yhä haastavaa. Lävistäjän kautta vaihdettiin vastalaukkaan. Tulikohan siinäkin yksi pudotus mutta nosti vastalaukan pyynnöstä takaisin. Olikohan jälkimmäiseen suuntaan kun rupesin kuulemma kamalasti yliratsastamaan vastalaukkakaarteita. Tuntui ettei toiseen ohjaan ole yhtään tuntumaa. Vähemmällä ähertämisellä toimi tosiaan paremmin mutta ajatuksena tuntui väärältä. Meni hetki ennen kuin uskalsin uskoa ja kokeilla.

Juuri kun Assi lopuksi rupesi tulemaan hyväksi niin lopetettiin. Tänään ei siis tullut niitä timanttisia wow-elämyksiä loppuun.

Juttelin loppuun että tätä tarvittaisiin vaan lisää. Openkin ohje oli että kolmesti viikossa pitäisi hevosta suoristaa ja ratsastaa selkää ylös. Jotenkin noin.

Ongelmia:
kuskin asentoa viilattiin taas
käynti oli alkuun hidasta
yliratsastin vastalaukkaa

Parannusta:
laukat nousivat siististi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora