keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Istuntaa säätämällä kokoamiseen

Keskiviikkona oli koulutunnin vuoro Assilla. Pitkästä aikaa pääsin ajamaan tallille valoisaan aikaan.

Vaikka kuvittelin olevani todella hyvissä ajoin liikkeellä niin silti alkukäyntien jälkeen olikin enää vain viitisen minuuttia omaa verkka-aikaa. En katsonut kelloa mutta ravasin molemmat suunnat ja otin vähän laukkaa. Ravissa oli alkuun aavistuksen kankea mutta vertyi. Laukat nousivat ok.

Open saapuessa otettiin käyntiin ja keskusteltiin tarvittavat alkupuheet. Ope vahvisti että isompien esteiden jälkeen oli ollut todella kankea. Nyt ei sellaista huomannut.

Aloitettiin taas käynnissä. Nopeat jalat. Ja tavalliset muut viilaukset kuskin istuntaan. Polvia koukkuun, päkiöitä ei saa painaa alas (jalka irtoaa), kyynärkulma! Yläkroppaa halusin tänään kallistella taakse. Taisin myös puristaa polvilla ja työntää satulaa. Etukenosta ei tainnut tulla noottia. Pullottavasta vatsasta tuli, tosin ei noilla sanoilla. Napa selkärankaan eikä muuta kallistelua.

Ravissa mentiin ympyröiden lisäksi suoraa uraa ja loivia kiemuroita. Onneksi satuttiin viime viikolla itsenäisesti harjoittelemaan juuri tätä. Tahti säilyi yllättävän hyvin. Hitaasta kääntämisestä tuli noottia. Oikeassa kierroksessa (kuulemma) lisäksi valui seinille. Kääntäminen oli ehkä enemmän kuskin ongelma kuin ratsun reagoinnin puutetta. Nämä taisin mennä vielä keventäen.

Välikäyntien jälkeen lähdettiin suoraan laukkaan. Vähän hidas nosto mutta laukka kuitenkin löytyi. Aloitin vasemmassa. Nyt mentiin laukassa reilusti uran sisäpuolella ja ratsu piti saada sekä kulkemaan suoraan että menemään suorana. Olihan siinä tekemistä.

Päätyihin tehtiin välillä ympyrää. Lopulta laukka meni huonommaksi ja noin kolmen kierroksen pudottelun ja hidastelun jälkeen Assi pysähtyi kakalle. Sen jälkeen laukkasi taas normaalisti. Kuskin piti olla jaloista nopea. Turpa pysyi menosuuntaan mutta kaula oli välillä liikaa mutkalla.

Oikea laukka oli helpompaa ja sain tehtyä suoristuksia. Ihan tasaista ja suoraa meno ei ollut. Ympyrällä piti rullata paremmin ja rennompana. Ulkolapa halusi yhä valua seinälle ja ulko-ohja piti pitää kunnolla kädessä. Eikä saanut jäädä sisäohjaan liikaa kiinni. Assi teki lopulta hyviä pätkiä.

Laukasta otettiin raviin. Ei tullut pahinta töks-siirtymää mutta putosi käyntiin asti. Pyysin takaisin raviin ja mentiin vielä hetki harjoitusravia. Nyt rupesin saamaan hyviä reaktioita ja kun Assi toimi niin selässä oli helppo olla oikein. Tamma kokosi ja opekin kehui että hyvältä näyttää ja että osaa näemmä koota. Välillä vähän herpaantui mutta osasin korjata tilanteen takaisin hyväksi. Silloin tamma oli taas aktiivinen ja ihanan kevyt edestä. Siihen oli hyvä lopettaa.

Kävelin hetken ja sitten vielä keventelin vähän ravia. Yhä Assi tarjosi kevyttä ja kuuliaista menoa. Annoin aavistuksen pidempää kaulaa mutta vahdin ettei mene etupainoiseksi. Olisipa aina tällaista!

Loppukäynnit kävelin loimen kanssa selästä. Vaikka yksi heppa riekkui juoksutuksessa niin Assi ei lotkauttanut korvaansa. On Assissa paljon hyviäkin puolia!

Ongelmia:
yritti näykätä tallissa, ei kuitenkaan purrut vaan käytti vain hampaitaan olkapäässäni
pudotteli laukkoja pois
kaksi kunnon kakkajumia
kuskin istunnan perusviat, mm. kyynärkulmat ja alas painuvat jalat

Parannusta:
kuski sai vähän ajatusta alas painamalla irtoavasta (vasemmasta) pohkeesta ja miten se korjataan
kun ratsu toimi oikein niin kuskin oli helppo istua oikein
laukkoja sai vähän suoristettua
lopuksi oli tosi makea ravissa
ei ottanut kierroksia muiden muuveista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora