perjantai 16. maaliskuuta 2018

Itsenäinen valmistelutreeni

Perjantaina piti olla Artsipäivä ja olin järkkäillyt paljon päästäkseni mukaan. Vaan lopulta ope oli sairaana ja kouluvalmennus meni taas mönkään. Harmitti aika paljon, varsinkin kun on kisat huomenna. Eipä auta, korvikkeeksi itsenäinen ratsastus kentällä. Omistaja ehdotti Akun satulaa.

Ennen ratsastusta saksin Hempan harjan. Laitoin Akun satulan mutta omaan takamukseeni se ei tuntunut hyvältä. Jalat tuntuivat leijailevan irti hevosesta ja polvien ja hevosen välissä olevan ylimääräistä fylliä. Myöhemmin huomasin reisieni sisäsyrjässä uudet mustelmatkin, lienevät tästä tulleet.

Tein Hempan kanssa ihan peruspyörittelyä. Taivuttelua, temponmuutoksia ja siirtymiä. Välissä oli hyviä pilkahduksia mutta kunnolla hyvää ei tullut. Unohduin sitten vähän hinkuttamaan.

Lopulta ratsastin EB-radan kertaalleen läpi. Hemppa oli vähän turhan menossa eikä meinannut antaa laukkoja takaisin raviin. Päätin käydä välissä vähän päästämässä höyryjä pellolla. Hemppa spurttaili menemään ja sain himmattua kulmiin. Ekan kierroksen jälkeen oli vielä hönkä päällä, joten mentiin toinenkin kierros. Huiput noin 40 km/h. Tämän jälkeen humma sitten oli vähän märkä, hupsis.

Halusin vielä aktiiviset laukannostot, lävistäjät laukassa loppuun asti ja lötsähtämättä laukasta raviin. Ei meinannut tulla hyvää enkä viitsinyt enää jäädä hieromaan. Yksi hyvä riitti lopulta. Loppuraveissa oli ihan hyvä. Ei nykinyt, letkeä ja aktiivinen. Taipuisa.

Taluttelin vielä loppuun ja siivosin samalla kikkareet kentältä. Siinä olikin tekemistä.

Tallissa Hemppa sai vielä hännänpesun. Ei siitä vieläkään ihan hyvä tullut. Yhä tuntui siltä että välissä olisi nauloja. Niin kovia kuivuneet kakkapaakut olivat. Kiilloketta perään ja toivoin parasta. Riemuitsin jälleen kerran Hempan väristä. Kimo sai seuraavaksi isomman pesun. Hemppa ei ehtinyt loimen alla kuivua ihan kuivaksi asti ennen lähtöäni mutta heinää edessä ja lämmin talli. Menihän tässäkin tallireissussa viitisen tuntia.

Ongelmia:
kouluvalmennus peruuntui taas
ratsastettavuus ei ollut ihan priimaa
takapuoleni ei tykännyt Akun satulasta, ratsussa en huomannut eroa

Parannusta:
säästin maneesimaksun ja valkkurahat sekä mahdollisen tappelun radan ylityksestä
oli reipas
ei pukittanut kertaakaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora