maanantai 12. maaliskuuta 2018

Linjoja kiihtyen

Maanantaina oli tämän viikon Assipäivä. Maneesi oli kuulemma edellisenä päivänä ollut lätäkkömärkä mutta nyt oli hoidettu hyväksi. Luvassa esteitä ja taas kaksari.

Tänään sain edelliskerralla vihjailemiani linjoja. Myös se kaareva linja kapealle, joka aiemmin tuotti niin suuria vaikeuksia.

Pohjille taas itsenäisesti askellajit läpi, liikkui ihan hyvin eteen. Nyt yritin keskittyä lapojen hallintaan alusta asti. Sitten ohjatusti ravipuomeja kahdeksikolla. Sitten loikittiin yksittäisiä pikkuristikoita kahdeksikolla eri esteistä aloittaen. Kun paikka jäi lähelle niin tänään nostin käsiä. En huomannut.

Suoraa linjaa tultiin ensin kaverin kanssa yhdessä. Meille ekalla kerralla 7, sitten tultiin kuudella. Kun lähti lentoon niin 6 meinasi jäädä ahtaaksi, ope sanoi silti että viiteen ei tarvitse venyä vaan 6 on meille hyvä. Väli taisi olla 21 metriä, kaveri meni pääosin viidellä ja innostuessaan neljällä. Eli Assi oli töpöttäjä.

Kertaalleen tultiin suora linja ja ensimmäinen kaareva perään. Ei oikein tullut valmista ja myötälaukka oli vasta juuri ennen lävistäjäestettä. Matkalle tuli kiemuraa mutta osuttiin myös kapealle.

Ratana tultiin ensin yksittäiset lävistäjäristikot (eka kohti M:ää), sitten suora linja pysty-okseri, kaareva linja ristikko-kapea ja toinen kaareva ristikko-okseri. Tultiinkohan tämä kolmesti. Ekalla oli vähän hapuilua ja loppua kohti Assi kiihtyi. Vika linja mentiin lähes 4 askeleella, Assi lähes kompastui okseriin ja meinattiin olla nenällämme esteen jälkeen. Nyt tuli minullekin käsky ottaa seis. Jotenkin en huomannut että vauhti kiihtyi.

Seuraava kierros meni paremmin, kaareva kapealle oli omasta mielestäni ihan super. Vauhtia oli tarpeeksi niin katseeni oli kunnossa. Jälkimmäisellekin tehtiin nyt vähän kaarta ja viides askel mahtui. Muutama väärä laukka mahtui mukaan. Assi liikkui pohkeesta välillä hitaasti eteen ja odotin kakkajumia. Sitä ei kuitenkaan tullut.

Kolmannelle kierrokselle kysyin että mitä parannetaan. Käsky oli tulla ihan samalla lailla. Niin taidettiin tullakin. Kuski rupesi olemaan hereillä vauhdinsäätelyn kanssa.

Luulin että meille olisi riittänyt. Olisin oikeastaan ollut valmis lopettamaan jo toisen ratakierroksen jälkeen kun meni niin kivasti. Tultiin kuitenkin vielä esteet 2 - 4. Ja näin se piti itselleni sanoa että tajusin. Taisi olla eka lähestyminen kun askel ei osunut ekalle ja tuli tosi töpöhyppy. Ratkaisin pidättämällä ja otettiin 7 askelta. Jotain saattoi pudotakin. Ope käski heti uudestaan ja paremmin eteen. Kiihdytin pitkällä sivulla ihan kunnolla. Alkutunnista tamma kääntyi linjalle liian myöhään, nyt meinasi kääntyä jo liian aikaisin. Taas taidettiin jäädä aavistus lähelle mutta nyt ratsastin eteen ja päästiin kuuteen. Ekalla pikkukierroksella oli ekalta ja vikalta väärä laukka. Vikalla kierroksella laukka vaihtui ristikolla kun en ollut ihan mukana hypyssä. Jossain välissä vähän napautin raipalla ja Assi potkaisi seinää. Sanoin opelle että pukitti. Ope korjasi ettei se ollut pukki vaan potku.

Estekorkeus oli meille tänään korkeimmillaan n. 70 cm. Hypyt menivät kivasti ja kiemurointi väheni. Ohjaus toimi ja tamma oli innoissaan. Toki välillä vähän hidasti joitain esteitä kohti. Mutta ei kieltoja, edes kaarevalla tiellä kapealle!

Loppuverkoissa hummalla oli taas alkuun kiire. Ei tasoittunut ihan hyväksi mutta tuli hyviä pätkiä. Ylimääräisen vauhdin sain kanavoitua pois ja hetkittäin oli kivan kevyt ja odottava. Peileistä näki pitkästä aikaa. Välillä ok, välillä vähän avoin muoto. Ei kovin pitkä.

Ongelmia:
ratsu kiihtyi enkä huomannut
ehkä yksi pudotus
ei yhtään kakkaa eikä siis jumiakaan!
yhä myös vääriä laukkoja, vasenta taisi tulla liikaa
alkutunnista kuski nosti käsiä hypyissä

Parannusta:
ei kieltoja!
välillä myötälaukkoja
kuskin katse toimi tänään hyvin seuraavalle esteelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora