torstai 26. maaliskuuta 2015

Turvaratsun kyydissä

Torstaina sain alleni taas turvaratsuni Fossin. Luvassa tunti ilman pukittelua, loikkimista tai kyttäilyä. Turvallisin mielin hommiin. Ohjelmassa esteitä 3 ratsukon voimin. Kelinä pikkupakkanen ja pihalla kamala tuuli. Fossi tuntui lähtevän töihin vähän epämotivoituneena.

Tänään Fossi sai viisipalan suuhunsa. Kisoissa oli kuulemma lähtenyt lapasesta. En kyllä huomannut juuri eroa. Ehkä vähän epätasaisempi. Tänään oli ongelmia myös osua ekalle esteelle. Fossilla oli turpa taivaissa -päivä. Tuijotteli välillä yläkautta silmiin. Hallinnan tunne ei silti kadonnut.

Fossi, joka ei ikinä kiellä, yllätti ja juoksi sokeripalojen päälle kasatusta kapeasta esteestä kahdesti ohi. Ekalla kerralla vaihtoi laukan samalla lennosta vaikeampaan suuntaan vasemmasta oikeaksi. Meinasin taputtaa mutta totesin ettei ehkä ollut kehumisen arvoinen suoritus. Myös okserille tyssäsi kun mentiin kohti niin mutkalla sivuliirulla pää taivaissa. Tämän jälkeen meille laitettiin martingaali. Mutta näinhän ne kiellot kuuluu ottaa tunnin alkuun, sitten saa korjattua eikä tule enempää.

Pudoteltiin jotain mutta suht vähän. Sekä tätä yhtä okserikertaa lukuunottamatta osuttiin helposti estetolppien väliin. Toki mentiin suosikkiaskelmäärälläni eli neljällä ja puolella. Siksi tuli 3 pudotusta.

Noottia tuli kun korjasin väärät laukat ravin kautta. Pitää kuulemma ruveta korjaamaan laukassa. Valitin etten osaa ja ope sanoi että ei sitä harjoittelematta opikaan.

Lopuksi ruuna kuunteli pidätteet ja meni jalasta eteen. Osasin korjata menoa oikeaan suuntaan. Hepo oli kuitenkin tolkku vaikka välillä yrittikin kiihdytellä salaa. Linjan vika okseri oli korkeimmillaan 105 cm eikä näyttänyt yhtään niin pelottavalta kuin eiliset kasikympit. Linjalla lohdutti aiemmat esteet eli tiesi että askel osuu melko varmasti mikäli ei sössi todella pahasti. Sekin testattiin kertaalleen pikkuesteillä.

Ongelmia:
tuli sanomista kun korjasin väärät laukat ravin kautta
ensimmäiset kiellot treeneissä

Parannusta:
ei harmittanut yhtään
sain lopputunnista osumaan esteille
105 cm okseri yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora