maanantai 2. maaliskuuta 2015

Ei ihan niin hyvin kuin viimeksi

Maanantaina oma olo oli vähän puolikuntoinen. Luvassa oli sama sijainen, jonka tunti meni edellisellä viikolla superisti. Eilisen hiekkaan pyörähdyksen jäljiltä jäi vähän hampaankoloon ja päätin mennä taas ilman satulaa. Ratsuna Harmonia ja ratsukoita tunnilla 3.

Tamma oli oma itsensä kuntoonlaittaessa. Ei pahimmasta päästä ja tänään tasottui hoitokelvolliseksi vaikken ärähdellytkään. Vähän heilutteli takasiaan tavan vuoksi. Nosteli etusiakin harjatessa. Karvaa irtosi hirmuisesti. Jätin kyllä pahimmat kiukkukohdat harjaamatta.

Kivasti tänäänkin tamma seisoi aloillaan kun menin kyytiin. Aiemmin lähti monesti omin lupineen käyntiin mutta nyt useamman kerran on nököttänyt ihan paikallaan. Positiivista kehitystä. Toinen loistava asia oli että ekaa kertaa pitkästä aikaa tunnin alussa oli valoisaa! Keli oli nollassa ja satoi räntää.

Tunti oli kovasti samantyyppinen kuin viimeksikin. Avoja alkuun käynnissä ja ravissa. Tänäänkin ensimmäinen kierros oli parempi, tällä kertaa se oli oikea. Harmonia oli vähän nahkeammalla tuulella ja sanoin opelle että meillä on välillä sellaisia päiviä ettei meinata liikkua. Ope vastasi että nyt ei kysellä mimmonen päivä on vaan liikutaan. Niinhän sen pitääkin mennä. Vasemmassa kierroksessa avot meni harhailuksi vaikka yritin mitä. Ulko-ohjasta oli taas paljon puhetta.

Laukat nostettiin pitkän sivun alun kulmasta ja tehtiin keskelle sivua ympyrä. Raviin ennen seuraavaa kulmaa. Vasen laukka rullasi huonosti enkä kuullut open ohjeita. Ulko-ohjalla suoremmaksi ja eteen. Parani kun suoristui. Siirtymät raville tuli silti jotenkin puolivillaisesti. Onneksi laukan jälkeinen ravi on Hoolla ihanan tasaista. Oikea laukka rullasi paremmin mutta nostoissa tuli välillä vasenta. Ei kuitenkaan ehditty siihen että ope olisi huomautellut vääristä laukoista. Edellisellä kerralla meillä oli täsmälliset nostot ja pyöreät laukat. Siihen ei tänään ylletty.

Lopuksi tehtiin muutamat laukannostot. Oikea oli hyvä. Vasen nosto oli löysä. Ravissa Hoo oli rento mutta ehkä vähän turhan matala. Ei erityisen kevyt. Olisi voinut olla energisempi. Loppuraveissa venytti hyvin ohjan perässä. Minä kevensin enkä tosiaan jaksanut huhkia mitenkään kovin korkealle.

Loppuvenyttelyt tehtiin ratsain. Harmonia oli ihan luottopolle tällaiseen. Huomattavasti helpompaa oli muutenkin kuin Ruutilla. Mutta sen tiesin jo etukäteen.

Omasta tukkoisuudestani huolimatta jaksoin hyvin eikä tuntunut pahalta. Vähän jäi sellainen olo ettei ope arvostanut omia kommenttejani.

Tunnin jälkeen Harmonia taas vähän äkäili mutta päätyi kuitenkin tottelemaan. Tänään pärjäsin komentamisessa ilman raippaa. Annoin olla käytävällä vain toiselta puolelta kiinni. Pyörittelin kumisualla jääkarhun turkkia irti. Omista housuista karvaa irtosi sen jälkeen oikein pölisemällä.

Ongelmia:
kiemurtelu
pieni löysyys
taas jälkimmäinen suunta avoja oli kiemurtelevampi
siirtymät ei yhtä täsmällisiä kuin viimeksi
väärät laukat
tasainen tahti katoili
karvaa on kaikkialla

Parannusta:
tunnistettavia avoja
päästiin viilaamaan jo vähän laatua
aika rento tamma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora