maanantai 23. maaliskuuta 2015

Mitä tulee kun risteytetään lohikäärme ja kenguru

Maanantaina tunnille sain taas Harmonian. Oli ollut kuulemma kamala hakea tarhasta, joten osasin odottaa hankalaa päivää. Käytävällä oli ruuhkaa, joten hoidin tamman karsinassa. Oli taas pahalla päällä. Tänään uhkaili enemmän hampailla kuin takasilla. Satulasta ei pahemmin välittänyt.

Ennen tuntia testasin hiekankin, ihan omin avuin. Penkki keikkasi kun olin menossa selkään. Hoo ei sanonut mitään. Yllättävän hellästi osasin kaatua penkin päälle. Vain pieniä mustelmia. Kelinä oli tihkuinen +2°C.

Alkukäynnit ja ensimmäiset pysähdykset meni ihan ok. Kun otettiin raville niin osasin jo varautua tulevaan. Pukkasi ja otti laukalle. Minä käskin eteen. Jossain vaiheessa keikahdin pukista kaulalle mutta taas jatkui eteen käskeminen kun olin takaisin penkissä. Tamma meinasi pikemminkin jäädä poukkoilemaan paikalleen mutta opelta tuli hyviä ohjeita. Lopulta laukattiin sujuvasti eteen ja vielä sain kommentteja olla rennompana ja paremmin takataskuilla. Pyörittiin tovi laukassa ja suunnanvaihdon yhteydessä sain pyytämäni vaihdonkin läpi. Ei selvästikään tahtonut oikeasti pudottaa mua kyydistä sillä siihen Hoolla olisi varmasti ollut parempiakin keinoja.

Kun lopulta jatkettiin hommia ravissa niin tamman poukkoilut loppuivat. Pitkään Hoo jännittyi joka kierroksella, nosti päätä ja olin valppaana mitä tulee. Jalat kiinni ja ajatus eteen. Loppua kohti rauhoittui ja parani rennoksi ja tosi kivaksi ratsastaa. Pysyi pyöreänä eikä hyytynyt pahasti. Raviväistöt uralta sisään ja takaisin meni yllättävän hyvin.

Tehtävänä tultiin tänään siirtymiä puomeilla. Laukannosto ravista puomin päällä oli käsittämättömän hankalaa. Tamma oli löysä, nosti myöhässä ja monesti vielä väärän laukan. En tullut tyytyväiseksi. Yksi neljästä ratsukosta otti tehtävällä vähän pidemmän ajan, joten välillä odottelua tuli aika paljon. Saatiin sakkokierroksia. Laukkaympyrät ei oikein huvittaneet kun nostot oli niin huonoja. Olisin mieluummin treenannut niitä nostoja. Kertaalleen Hoo otti itse laukalle ja päätyi väärään. Viimeisellä omalla bonuskierroksellani päädyttiin laukkaan taas askelta liian aikaisin.

Laukat itsessään oli aika pyöreät. Vasen rullasi kun istuin tekemättä mitään. Rentouta olkapäät, elävä sisäkäsi. Vähän oli itselläni väkisin vääntämistä. Aluksi osuttiin puomeille, sitten ei enää. Puomeilla tehdyt ravisiirtymätkin meni loppua kohti huonoiksi.

Jälkimmäinen puoli tunnista meni oikeastaan kivasti mutta tunnelmat oli silti ankeat. En oikein osaa arvostaa tamman pomppimista.  Lopuksi painui kuolaimen alle.

Tunnin jälkeen käyttäytyi nätisti hoidettaessa.

Ongelmia:
kiemurteli
asetus oikealle
pukit
siirtymät puomeilla

Parannusta:
sain laukanvaihdon pyynnöstä
lopuksi ravi ja laukat tasottuivat aika pyöreiksi
ei ollut pahin tahmailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora